Σε ηλικία 85 ετών επανέρχεται δισκογραφικά η Yoko Ono.

Το νέο άλμπουμ της Yoko Ono με τίτλο «Warzone» θα κυκλοφορήσει με νέες εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από το σύνολο της καριέρας της, καθώς και με τη διασκευή του «Imagine» του εκλιπόντος συζύγου της, John Lennon, ιδρυτικού μέλους των θρυλικών Beatles.

Η Γιαπωνέζα καλλιτέχνης, τραγουδίστρια, στιχουργός και ακτιβίστρια σε κοινωνικά ζητήματα παρουσίασε το ομότιτλο τραγούδι, το οποίο είχε συμπεριλάβει πρώτη φορά στο δίσκο «Rising» .

Το «Warzone» στην αρχική του εκτέλεση ήταν ένα hardcore punk τραγούδι. Το νέο «Warzone» είναι εντελώς διαφορετικό με περισσότερους στίχους και σύνθεση με πιάνο.

Κάθε Τρίτη θα παρουσιάζεται ένα νέο τραγούδι από το άλμπουμ «Warzone» στις υπηρεσίες streaming και στο site της Yoko Ono. Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου από τη δισκογραφική εταιρεία Chimera Music του γιου της, Sean Lennon.

Με πάνω από 50 χρόνια στη μουσική βιομηχανία, η χήρα του John Lennon έχει υπογράψει συνολικά είκοσι άλμπουμ. Στο τελευταίο επανέρχεται σε 13 τραγούδια από την περίοδο 1970 – 2009 και τα ηχογραφεί ξανά.

Σε όλο το δίσκο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φωνή και στους στίχους της Yoko Ono, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

«Ο κόσμος είναι τόσο χάλια. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους. Ζούμε σε μία εμπόλεμη ζώνη … Μου αρέσει να δημιουργώ τα πράγματα με νέο τρόπο. Κάθε μέρα τα πράγματα αλλάζουν», δήλωσε η καλλιτέχνης.

Το 2017, η Ένωση Εθνικών Εκδοτών Μουσικής αποφάνθηκε ότι το τραγούδι «Imagine» δεν ανήκει μόνο στον John Lennon και οι στίχοι του φέρουν πλέον και την υπογραφή της Yoko Ono.

 

Αφήστε το σχόλιό σας