Οι Boğaz Musique σε μία νέα ανάγνωση των πιο αγαπημένων τραγουδιών του Νίκου Ξυδάκη, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου να ερμηνεύει.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Ξυδάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique παρουσιάζουν μία μοναδική, συλλεκτική συναυλία, στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού.

H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique παίζουν μαζί μουσική εδώ και μισή δεκαετία. Ως συγκρότημα οι Boğaz Musique νοούνται από το 2014, όταν ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης θέλησε να τους ονομάσει μουσικό «δίαυλο», κοινώς μπουγάζι, εκ της Τουρκικής Boğaz.

Σε μία αριστοτεχνική ισορροπία ανάμεσα στο σήμερα και το χτες, ανάμεσα στη μνήμη και το μέλλον, ανάμεσα στον ηλεκτρισμό και στο γλυκό Λεβάντε, αρμένισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο πλευρό της Ελένης Τσαλιγοπούλου, συν-διαμορφώνοντας μέσα από την κοινή τους αισθητική τον προσωπικό τους, απολύτως ιδιαίτερο και άκρως καλοδουλεμένο ήχο.

Όσα δεν μπορεί να φέρει πίσω ο χρόνος, κρατιούνται κρεμασμένα από ανεμόμυλους περιμένοντας έναν αέρα να φυσήξει, να τα ελευθερώσει. Η μνήμη και ο άνεμος υφαίνουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες τα μουσικά παραμύθια του Νίκου Ξυδάκη ξετυλίγοντας το νήμα. Μέσα και μαζί με τον λόγο των στιχουργών και των ποιητών, τα τραγούδια του κρατούν δεμένους με ξόρκια όσους τα σιγοτραγούδησαν. Από ένα τέτοιο ξόρκι φαίνεται πως άρχισαν όλα.

Νίκος Ξυδάκης - Ελένη Τσαλιγοπούλου - Bogaz Musique - Hit Channel

Με μία ενθουσιώδη απόφαση που πάρθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, οι Boğaz Musique έρχονται να προτείνουν μια ολοκαίνουρια, φρέσκια και δυναμική ανάγνωση των πιο αγαπημένων τραγουδιών του συνθέτη Νίκου Ξυδάκη, συνοδεύοντας την Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς θα εισέρχεται στο μαγικό ρεαλισμό του σύμπαντος των τραγουδιών του.

Από το «Νείλο» στην «Ωραία Κοιμωμένη», από τον «Αέρα της Αγάπης» στην «Ιζαμπώ», από την «Τρελλή κι Αδέσποτη» στο «Σουμιτζού» και στον «Ηριδανό» και από το «Γρήγορα η ώρα πέρασε» έως τη «Σαπφώ», οι Boğaz Musique εμφυσούν στα σπουδαία τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη το δικό τους ήχο, ένα ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στην αισθαντικότητα και τον ηλεκτρισμό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό και άκρως ενδιαφέροντα ηχητικό κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα τον πλούτο και την ουσία των μελωδιών του συνθέτη.

Τη συνάντηση αυτή υπογραμμίζει η πάντα γοητευτική ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία θα βρεθεί ξανά μετά από χρόνια στο πλευρό του Νίκου Ξυδάκη στη σκηνή, για ένα καινούριο, συλλεκτικό μουσικό ταξίδι, όπου το νήμα ξαναπιάνεται από το παρόν και το μυστικό κρύβεται στην «Αρχή των Τραγουδιών».

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα, ως αποτέλεσμα της μοναδικής αυτής μουσικής συνάντησης, το τραγούδι «Ερωτικό». Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του Νίκου Ξυδάκη σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη που προαναγγέλλει την εμφάνισή τους στις 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Εισιτήρια - Πληροφορίες

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Ώρα 20:30

Εισιτήρια
Προπώληση: 13€
Ταμείο: 15€

Σημεία Προπώλησης
–  viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Αθηνόραμα

– Δημοτική Κοινότητα Παπάγου / Γραφείο φεστιβάλ – Αναστάσεως 90, τηλ.: 213 2027186-187, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:30 – 14:00
– Κατάστημα Δαναός – Μεσογείων 230, Χολαργός τηλ.: 210 6528301
– Ταμείο θεάτρου: Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, τηλ.: 210 65 20 412, την ημέρα της παράστασης από τις 18:30.

Οι Boğaz Musique είναι οι:
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρες
Αποστόλης Τσαρδάκας – κανονάκι, τζουρά
Χάρης Κελλάρης – κοντραμπάσο
Αλέκος Σπανίδης – τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής – κρουστά

Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Χουντής – πνευστά

Τάκης Σπυρόπουλος – ηχοληψία
Νεκταρία Εμμανουηλίδου – φωτισμοί
Μαρία Αθανασοπούλου – φωτογραφίες, video
Αντιγόνη Χαλαμπαρδάκη – Artwork

Management – Παραγωγή: PROSPERO

 

Αφήστε το σχόλιό σας