Ο Χρήστος Μάστορας και η Καμεράτα σμίγουν ξανά επί σκηνής, σε ένα συναρπαστικό συμφωνικό διάλογο με θρύλους της ροκ.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής του συγκροτήματος MΕΛΙSSES, Χρήστος Μάστορας, μαζί με τους Μουσικούς της Καμεράτας και τον Γιώργο Πέτρου σε ένα συναρπαστικό συμφωνικό διάλογο με τον David Bowie, τον Philip Glass και τους Deep Purple.

Η θρυλική σύμπραξη της ροκ μπάντας Deep Purple με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου το 1969 έμελλε να αποτελέσει την πρώτη συνάντηση της ροκ με την κλασική μουσική όχι μόνο σε επίπεδο ηχητικού συγκερασμού αλλά σε επίπεδο πρωτογενούς δημιουργίας.

Το συναρπαστικό Κοντσέρτο για ροκ γκρουπ και ορχήστρα, σε μουσική του οργανίστα των Purple, Jon Lord με στίχους του τραγουδιστή της μπάντας, Ian Gillan, σόκαρε τόσο τους οπαδούς του δημοφιλούς συγκροτήματος όσο και τους «πουριτανούς» λάτρεις της κλασικής μουσικής. Θεωρήθηκε μάλιστα από τα σημαντικότερα και σοβαρότερα βήματα crossover στην ιστορία της μουσικής.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1977, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, ο David Bowie, σε συνεργασία με τον πολυσχιδή δημιουργό Brian Eno, ηχογραφεί το δίσκο «Heroes», που έμελλε να γίνει η επιτομή του προοδευτικού ροκ.

Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συμφωνιστές, ο Philip Glass, εμπνέεται από τα θέματα του Heroes και, χρησιμοποιώντας κλασικές τεχνικές ανάπτυξης, δημιουργεί, το 1996, την υπέροχη 4η Συμφωνία του: ένα σπονδυλωτό έργο από έξι αυτοτελή μέρη, που περιέχει θέματα από το «Heroes» ως σπόρο που γεννά ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στο μινιμαλισμό, τη φαντασία και τη δημιουργική τόλμη.

«Συμφωνικές Ροκ Μεταμορφώσεις» στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

«Είμαι Αλλού»: Οι ΜΕΛΙSSES «πετάνε»
σε τρελή τροχιά με νέο τραγούδι & video clip

Μέλισσες - ΜΕΛΙSSES - Είμαι Αλλού (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας