Xbox 720

Τα documents της Microsoft για το νέο Xbox διέρρευσαν.  

Σύμφωνα με άρθρο του TheVerge, η Microsoft σχεδιάζει να ανακοινώσει το νέο Xbox μέσα στο 2013. Στα χέρια των συντακτών του site έπεσε ένα document 56 σελίδων που «αποκαλύπτει» (όπως ισχυρίζονται οι ρεπόρτερ) τα σχέδια της εταιρείας. Η παρουσίαση του Xbox 720 προέρχεται απ’ τον Αύγουστο του 2010, άρα πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει μέχρι τώρα. Αποκαλύπτει μεταξύ άλλων το SmartGlass που είδαμε στη φετινή E3 στην press conference της Microsoft, ένα νέο dashboard και εφαρμογές για το Xbox TV.


Xbox 720

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, το Xbox 720 θα διαθέτει Blu-ray, 3D output και 3D γυαλιά, θα σας δίνεται την δυνατότητα να τρέχετε ταυτόχρονες εφαρμογές, ενώ θα υποστηρίζει επιπλέον αισθητήρα και περιφερειακά. Η απόδοσή του θα είναι 6 φορές πιο ισχυρή, θα υπάρχει στάνταρ ανάλυση 1080p και μία «μονίμως ενεργή» κατάσταση της κονσόλας. Η Microsoft φέρεται να σκέφτεται για το αν θα χρησιμοποιήσει 6 ή 8 πυρήνες στον επεξεργαστή της (τύπου ARM ή x86) στα 2Ghz, η RAM πιθανότατα θα είναι 4GB DD4, καθώς επίσης θα έχουμε 3 PPC πυρήνες στα 3.2Ghz γιαbackwards compatibility με τους παρόντες τίτλους του Xbox 360.

Το Xbox 720 θα σας δίνει ακόμη την δυνατότητα να παρακολουθείτε ταυτόχρονα τηλεόραση στο background ενώ το έχετε ανοιχτό, ενώ η Microsoft σχεδιάζει μια πλατφόρμα πιο προσιτή στους developers, ώστε με την βοήθεια των Windows 8 να μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές ταυτόχρονα για PC, Xbox 720 και Windows Phones. Η κονσόλα θα διαθέτει επίσης Kinect 2, ενώ η προτεινόμενη τιμή της υπολογιζόταν (τότε) ότι θα είναι στα 299 δολάρια, κάτι που αν ισχύσει στην νέα ανακοίνωση θα είναι πολύ θετικό. Η πρόβλεψη της Microsoft είναι ότι η νέα της κονσόλα θα καταφέρει να έχει διάρκεια ζωής 10 χρόνια και ότι θα πουλήσει 100 εκατομμύρια κομμάτια.

Kinect 2
Με το νέο Kinect, η Microsoft σκοπεύει να παρουσιάσει ένα προηγμένο περιφερειακό, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια, stereo imaging, ανεπτυγμένη αναγνώριση φωνής, κάμερα καλύτερης ανάλυσης (για φωτογραφίες ή βίντεο), αποκλειστικό επεξεργαστή και υποστήριξη για 1-4 παίκτες! Αυτό άλλωστε φαίνεται κι από τις ανάλογες εικόνες που δείχνουν τέσσερα άτομα μπροστά από το Kinect 2. Φυσικά η συσκευή ανίχνευσης κίνησης δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει το παραδοσιακό gamepad, αντίθετα θα συνεργάζεται με άλλες συσκευές. Ενδέχεται δηλαδή να μπορείτε να παίζετε ταυτόχρονα με το gamepad και το Kinect 2 μαζί.


Kinect Glasses (Project Fortaleza)

Τα 3D γυαλιά του Xbox 720 ονομάζονται Kinect Glasses και αν το όνομά τους δεν επιβεβαιωθεί εξ αρχής, τότε η Microsoft ίσως τα παρουσιάσει ως «Project Fortaleza» μέχρι να καταλήξει στην τελική ονομασία. Τα γυαλιά θα υποστηρίζουν σύνδεση Wi-Fi και 4G (!) και θα προβάλουν augmented reality παρόμοιο με αυτό του Project Glass της Google. Δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν μαζί με το Xbox 720 αλλά εντός του 2014. Σύμφωνα με τα έγγραφα της Microsoft που διέρρευσαν, δεν υπάρχει κάποια αναφορά για το πως θα συνεργάζονται με το Xbox 720, αλλά το πιθανότερο είναι να τα δούμε να αξιοποιούνται για χρήση εκτός κονσόλας (δηλαδή έξω στο δρόμο).

Η αντίδραση της Microsoft
Το document 56 σελίδων κατέβηκε εντός ελαχίστων ωρών, κάτι που απαίτησε η Covington & Burling LLP, μία νομική εταιρεία η οποία εκπροσωπεί την Microsoft! Η επίσημη θέση της εταιρείας είναι η εξής:
«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και προβλέψεις για το πως θα είναι το επόμενο Xbox και χαιρόμαστε που έχουμε πελάτες που έχουν πάθος με την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Σήμερα είναι η καλύτερη εποχή για να αποκτήσει κάποιος ένα Xbox 360. Έχουμε βρει μία σειρά από τρόπους να επεκτείνουμε την διάρκεια ζωής της κονσόλας παρουσιάζοντας εφαρμογές άνευ χειριστηρίου με το Kinect, ενώ επανασχεδιάσαμε το dashboard της κονσόλας και πραγματοποιήσαμε μία σειρά νέων συνεργασιών στον τομέα της ψυχαγωγίας. Σκεφτόμαστε διαρκώς το μέλλον της πλατφόρμας μας και όταν θα έχουμε κάτι να σας πούμε θα το πράξουμε».

Μετά από αυτή την διπλωματική απάντηση αντιλαμβάνεστε ότι όντως τα παραπάνω έγγραφα συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες στο να είναι αληθή. Βέβαια επειδή βρισκόμαστε στο 2012 ίσως κάποια από τα σχέδια της Microsoft να μην υλοποιηθούν, όπως επίσης ενδέχεται να υπάρχουν νέες εκπλήξεις που δεν είχαν σχεδιαστεί τότε. Επί της ουσίας, το Xbox 720 θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα στην E3 του 2013. Αν φυσικά μέχρι τότε δεν διαρρεύσουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες κι αναγκάσουν την Microsoft να προετοιμάσει το έδαφος νωρίτερα, όπως για παράδειγμα στο Consumer Electronic Show που διεξάγεται κάθε Ιανουάριο στο Λας Βέγκας.
πηγή:gameworld.gr

Αφήστε το σχόλιό σας