Μετά την ακύρωση των τελευταίων εβδομάδων, βρέθηκαν νέοι επενδυτές και όπως φαίνεται η επέτειος για τα 50 χρόνια του Woodstock θα γιορταστεί όπως έχει προγραμματιστεί (αν και ακόμα δεν έχουν τις άδειες).

Οι διοργανωτές του Woodstock 50 βρήκαν έναν νέο οικονομικό συνεργάτη μετά το δύσκολο διαζύγιό τους με την Dentsu Aegis. Η Oppenheimer & Co., επενδυτική τράπεζα και εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, συμφώνησε να παρέχει ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης, χωρίς να αποκαλύψει το ποσό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε στο επίκεντρο αυτού του εκπληκτικού Σαββατοκύριακου μουσικής και κοινωνικής δέσμευσης», δήλωσε ο John Tonelli, επικεφαλής του τμήματος Debt Capital Markets & Syndication της Oppenheimer & Co. «Πιστεύουμε ότι το Woodstock είναι ένα σημαντικό αμερικάνικο πολιτιστικό σύμβολο και προσβλέπουμε στην αναγέννησή του στα πράσινα λιβάδια του Watkins Glen τον Αύγουστο.»

«Δεν βλέπουμε την στιγμή να οργανώσουμε ένα απίστευτο φεστιβάλ» δήλωσε ο Michael Lang, συνιδρυτής του αρχικού Woodstock και παραγωγός του Woodstock 50. «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την εκτίμησή που το Woodstock 50, οι καλλιτέχνες, οι fan και ολόκληρη η κοινότητα αισθάνονται για την Oppenheimer που ενώθηκε μαζί μας για να γίνει το W50 πραγματικότητα».

Ενώ η επένδυση της Oppenheimer αποτελεί απαραίτητη πηγή ζωής για τους διοργανωτές, δεν λύνει όλα τα θέματα που εξακολουθούν να είναι ανοιχτά για να εξασφαλιστεί η πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Οι διοργανωτές πρέπει ακόμη να αποκτήσουν μια σειρά κρίσιμων αδειών, συμπεριλαμβανομένης μιας από το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, προτού τα εισιτήρια διατεθούν προς πώληση. Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Lang διαβεβαίωσε τους ακροατές ότι τα εισιτήρια θα είναι σύντομα προς πώληση. Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε στην Rolling Stone αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά τη χορήγηση αδειών για την εκδήλωση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης αποφάνθηκε ότι η Dentsu δεν είχε τη νόμιμη άδεια να ακυρώσει το φεστιβάλ, όπως ισχυρίστηκε. Η εταιρεία είχε πει πως από την οργάνωση του Woodstock 50 έλειπε μια σειρά από βασικές προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής σχεδίων ασφάλειας και της συμφωνίας για το όριο των εισιτηρίων που θα μπορούσαν να πωληθούν. Εν τω μεταξύ, η Superfly, συνεργάτης της παραγωγής του φεστιβάλ – η οποία εμπλέκεται και στα φεστιβάλ Bonnaroo και Outside Lands – κατήγγειλε τη σύμβαση με τους οργανωτές, αναφέροντας αρκετές παραβάσεις, στα ίδια ζητήματα που τονίζει η Dentsu.

Το φεστιβάλ έχει ασκήσει αγωγή στη Dentsu, γεγονός που οδήγησε σε δική στην οποία και οι δύο πλευρές εν μέρη δικαιώθηκαν. Το Woodstock 50 ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ η Dentsu δεν έπρεπε να επιστρέψει τα σχεδόν 18 εκατομμύρια δολάρια που είχε αρχικά επενδύσει, μόνο να τα αποσύρει.

Τώρα απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για το φεστιβάλ, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 έως τις 18 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής οι The Killers, Miley Cyrus, Dead & Company, Chance the Rapper, Jay-Z και οι Imagine Dragons είναι οι καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους.

Αφήστε το σχόλιό σας