Το έκλεισε η AOL το αγόρασε η Radionomy

Η Radionomy ανακοίνωσε και επίσημα πως εξαγόρασε τον διάσημο μουσικό player που μας συντροφεύει εδώ και 15 χρόνια από την AOL. Στην κατοχή της Radionomy και το Shoutcast, το ομώνυμο internet ραδιόφωνο που ανήκε και αυτό στην AOL.

Τα σχέδια της Radionomy παραμένουν ακόμα καλά κρυμμένα αλλά o ιδρυτής της, Alexandre Saboundjian, ανέφερε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέες Winamp εφαρμογές για iOS και Android μέσα στο 2014.

«Το Winamp είναι ένας κορυφαίος ανεξάρτητος player που δίνει σε εκατομμύρια των ανθρώπων τις καλύτερες διαθέσιμες λειτουργίες player» είπε ο Alexandre Saboundjian, Διευθύνων Σύμβουλος της Radionomy. «Ο ρόλος του είναι σαφές στην μελλοντική εξέλιξη των online μέσων, σχεδιάζουμε να κάνουμε ο player να είναι πανταχού παρούσα, αναπτύσωντας νέες λειτουργίες ειδικά για desktop, κινητά, τα συστήματα του αυτοκινήτου, τις συνδεδεμένες συσκευές και όλες τις άλλες πλατφόρμες.»

«Κύκνειο άσμα» για το Winamp

Η AOL είχε ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κλείσει το Winamp στα τέλη του περασμένου έτους, κάτι που σήμαινε ένα τέλος εποχής, αφού το winamp μας συντρόφευε από το 1997 από δύο φοιτητές και αμέσως απέκτησε μεγάλο μερίδιο της αγοράς εξαιτίας της δημοτικότητας του διαμοιρασμού MP3 στα τέλη της δεκαετίας. H Radionomy σύμφωνα με το techcrunch φαίνεται πως πλήρωσε 5 εκατομμύρια και 10 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές για τις δύο υπηρεσίες, με την AOL να λαμβάνονει το μερίδιο 12% της Radionomy

Αφήστε το σχόλιό σας