The Walking Dead! Πανικός για το τελευταίο επεισόδιο πριν από τις γιορτές!

Από την Ηρώ Τζημίκα

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, προβλήθηκε στην Αμερική από το τηλεοπτικό δίκτυο AMC το 8ο και τελευταίο επεισόδιο για το 2014 της σειράς The Walking Dead! Εκεί σταματούν την προβολή των σειρών μερικές εβδομάδες πριν από τις γιορτές κι οι σειρές αρχίζουν κανονικά με το καινούργιο έτος τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου!

Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι παρακολουθείτε αυτή τη σειρά.

Έχει χαρακτηριστεί κυρίως αντρική σειρά γιατί περιέχει, ζόμπι, αίματα και μπόλικους σκοτωμούς, αλλά εμένα μου αρέσει και δηλώνω fan!

Όταν ξεκίνησε το 2010, είχα βάλει να δω μερικά επεισόδια, αλλά κάτι με χαλούσε. Έτσι μία μέρα, ενώ έτρεχε η δεύτερη σεζόν της σειράς, έκατσα κι είδα τον πρώτο κύκλο μήπως κι αλλάξω γνώμη. Τελικά έγινε «κόλλημα».

Το τελευταίο επεισόδιο λοιπόν, μας άφησε όλους άφωνους. Βρισκόμαστε στη 5η σεζόν της πολυαγαπημένης και πολυσυζητημένης σειράς, που σε αυτή τη φάση ο Rick Grimes κι η παρέα από τους επιζώντες, Glenn, Maggie, Daryl κ.α. ψάχνουν να βρουν δύο άτομα της ομάδας τους, που έχουν απαχθεί από κάτι αστυνομικούς και διαμένουν σε μία ιδιωτική κλινική στο κέντρο της πόλης, την Carol αλλά και την Beth. Η ομάδα είχε χάσει καιρό τα ίχνη της Beth αλλά με τις συγκυρίες, κατάφεραν να την εντοπίσουν. Έχοντας για αντάλλαγμα 3 αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων πεθαίνει, πηγαίνουν με φιλικές διαθέσεις. Όλα πηγαίνουν καλά έως ότου η Dawn, που έχει τα ινία στην ιδιωτική αυτή κλινική, θέλει για αντάλλαγμα, εκτός από τους αστυνομικούς της και τον βοηθό της, Noah, που με την βοήθεια της Beth, είχε καταφέρει να ξεφύγει σε παλιότερη φάση. Ο Rick διαφωνεί, αλλά για να μην υπάρξει μακελειό, ο Noah επιστρέφει με την θέληση του. Την στιγμή εκείνη, η Beth πηγαίνει να τον αποχαιρετήσει και λέει χαρακτηριστικά στην Dawn : «I get it now» και τις καρφώνει ένα ψαλίδι στον ώμο… Τα αντανακλαστικά της Dawn όμως είναι πολύ γρήγορα και πυροβολεί επί τόπου την Beth στο κεφάλι!

Αφού σας έκανα έναν μικρό πρόλογο για το επεισόδιο, μπορείτε να καταλάβετε ότι καθώς βλέπεις κάτι τέτοιο, ταράζεσαι! Γιατί περιμένεις εδώ και τόσα επεισόδια, να ενωθεί όλη αυτή η παρέα και φυσικά να ειδωθούν και πάλι η Beth με την Maggie που είναι αδερφές κι έχουν να δουν η μία την άλλη, ούτε εγώ θυμάμαι πόσο και με τον Daryl που η Beth είχαν μάθει λίγο καλύτερα ο ένας τον άλλον, γιατί περιπλανήθηκαν για καιρό μόνοι τους κάποιο διάστημα… Μου θύμισε λίγο ανατροπή Game of thrones το συγκεκριμένο επεισόδιο, γιατί το «The Walking Dead» δεν μας έχει συνηθίσει με το να «σκοτώνει» συχνά πρωταγωνιστές του.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο το παρακολούθησαν 14.8 εκατομμύρια άνθρωποι και σε αυτούς οι 9,6 ήταν ενήλικες 18-49! Ουσιαστικά ανέβηκε 23% από την περσινή mid-season finale την οποία επισημαίνει ως τη high-rated finale στην ιστορία της σειράς!

Η σειρά δεν μπορεί να παιχτεί ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες… Παίζεται πρώτα Αμερική κι όλοι οι άλλοι, ή θα την κατεβάσουν ή θα την δουν τις επόμενες μέρες. Η σελίδα της σειράς στο facebook, πόσταρε ένα spoiler με μία φωτογραφία του Daryl να κρατάει στα χέρια το άψυχο σώμα της Beth! Πολλοί όπως σας είπα, δεν είχαν δει ακόμα το τελευταίο επεισόδιο, οπότε επικράτησε ένας πανικός και σήμερα το πρωί έγραψαν ότι απολογούνται γι’αυτό κι ότι δεν θα συμβεί ξανά!

Στο τέλος, εμφανίζεται ο Morgan… Τον θυμάστε σίγουρα όσοι βλέπετε από την αρχή την σειρά. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που συναντάει ο Rick και στην πορεία μας έχουν δώσει μερικά στοιχεία ότι τους ακολουθεί και τώρα πια, ξέρει σίγουρα ότι είναι ο Rick!

Υπομονή κι η 6η του Φλεβάρη δεν είναι μακριά!

10414458_1097679706924853_3617929860708021840_n

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας