Οι λαμπερές δημιουργίες του Βρεττού Βρεττάκου έχουν κερδίσει την προτίμηση της απαστράπτουσας Beyoncé.

Ο γνωστός σχεδιαστής Βρεττός Βρεττάκος, το νέο αστέρι της παγκόσμιας μόδας, μιλά στο περιοδικό «People» για τη συνεργασία του με την Beyoncé.

Τα ρούχα του αυτουδημιούργητου Έλληνα σχεδιαστή έχουν επιλέξει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, όπως οι Jennifer Lopez, Taylor Swift, Shakira, Cher, σε μία λίστα που συνεχώς μεγαλώνει.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που έντυσε την Beyoncé και πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Η πρώτη προσέγγιση έγινε το 2012 μέσω του φίλου και Έλληνα συνεργάτη μου και στιλίστα Διονύση Κολποδίνου, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους. Στη συνάντηση που έκανε γνώρισε τυχαία τον τότε στιλίστα της Beyoncé, Ty Hunter», περιγράφει.

«Εκείνη την περίοδο είχα παρουσιάσει τη συλλογή μου στην εβδομάδα μόδας της Μόσχας και είχα πάρει ένα πολύ θετικό feedback σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα στα πολλά e-mail που δέχτηκα ήταν και η προσέγγιση από ένα showroom από το οποίο εκπροσωπούνταν τότε ο συγκεκριμένος στιλίστας», συνεχίζει ο Βρεττός Βρεττάκος.

«Να σου πω την αλήθεια, δεν είχα δώσει βάση. Κάποια στιγμή ο Διονύσης μου είπε: “Το ξέρεις ότι θέλει ρούχα σου ο στιλίστας της Beyoncé και ότι προσπαθεί να έρθει σε επαφή μας και δε μας βρίσκει;” Γελάσαμε πολύ!»

«Τελικά τα ρούχα στάλθηκαν και μας απάντησαν πως θέλουν να αναλάβουμε όχι μόνο το ρούχο της Beyoncé, αλλά και όλη τη θεματική καθώς και το μπαλέτο και τους χορευτές του tour της.»

Η Beyoncé φορώντας μία από τις δημιουργίες του Βρεττού Βρεττάκου.

Πόσα ρούχα του Βρεττού Βρεττάκου έχει φορέσει συνολικά μέχρι σήμερα η Beyoncé;

«Έχει φορέσει 8 δημιουργίες μου. Είναι και ρούχα που έχουν φορεθεί σε private καλέσματα και εκδηλώσεις. Της πηγαίνουν πολύ και οι τουαλέτες. Όμως τα show off κομμάτια είναι οι κρυστάλλινες φόρμες.»

Το fitting πώς γίνεται;

«Έχουμε μία πρώτη βάση μέσω αναλογιών και μετά ταξιδεύουμε για τις πρόβες. Εννοείται πηγαίνω και εγώ. Για την τελευταία εμφάνισή της (σ.σ. το μπρονζέ bodysuit με τα 500.000 κρύσταλλα Swarovski και τα 2.000 κρυστάλλινα κρόσσια από γυάλινο καθρέφτη) κάναμε την πρόβα στην Ευρώπη, που μας εξυπηρετούσε, γιατί δεν πας εύκολα Αμερική.»

Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που έχει ακούσει από την Beyoncé;

«Θυμάμαι όταν είχαμε πάει στη Σερβία για να τη δούμε από κοντά στην πρώτη περιοδεία. Είχα μείνει εκστασιασμένος από την προσωπικότητά της. Δίπλα έβλεπα την Blue Ivy και ένα δίμετρο άνθρωπο που πηγαινοερχόταν – κατάλαβα μετά από ώρα ότι ήταν ο JAY-Z. Η Beyoncé φορούσε ένα απλό κολάν και τις Ugg μπότες της», σχολιάζει ο Βρεττός Βρεττάκος.

«“Πώς σας φάνηκα με το ρούχο σας;”, μου είπε. Μέχρι να κάνω τη μετάφραση στο μυαλό μου και με δεδομένο ότι μου φαινόταν αδιανόητο να ρωτάει κάτι τέτοιο, όταν έχει χιλιάδες ρούχα και οίκους που θέλουν να συνεργαστούν μαζί της, άρχισα να κάνω σχόλια για τη φωνή και το performance της.»

«Τότε μου διευκρίνισε τι εννοούσε και ανταπέδωσα την ερώτηση, λέγοντάς της: “Εσείς θα μου πείτε”. “Για εμένα ήταν τιμή!”, μου απάντησε. Απευθύνθηκε σε ένα νέο σχεδιαστή όπως θα μιλούσε σε έναν τεράστιο οίκο.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας