Σαρωτικές αλλαγές στα Βραβεία Όσκαρ

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,989ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Νέα δεδομένα στα Βραβεία Όσκαρ από τις σαρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογράφου.

Κατά την τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα τιμώνται και οι δημοφιλείς ταινίες, θεσπίζοντας το νέο βραβείο – κατηγορία «Καλύτερη Δημοφιλή Ταινία», ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης θα περιοριστεί στις τρεις (3) ώρες.

Αυτές είναι οι αλλαγές που ανακοίνωσαν οι οργανωτές, σε μiα προσπάθεια να αποτρέψουν την πτώση της τηλεθέασης του πλέον περίβλεπτου show της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Οι σαρωτικές αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ από την τελετή απονομής του 2019, θα περιλαμβάνουν επίσης την απονομή κάποιων από τα 24 «Χρυσά Αγαλματίδια» κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

«Έχουμε ακούσει από πολλούς από εσάς για βελτιώσεις που χρειάζονται προκειμένου τα Όσκαρ και η Ακαδημία μας να μπορούν να ακολουθήσουν έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει», επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου σε μία επιστολή προς τα μέλη.

«Το συμβούλιο λαμβάνει αυτό το χρέος σοβαρά υπόψη.»

Το τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ που παρακολούθησε την τετράωρη τελετή απονομής των Όσκαρ τον Μάρτιο του 2018, ανήλθε σε μόλις 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, το μικρότερο νούμερο στην ενενηντάχρονη ιστορία των βραβείων.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται μετά το 2016.

Τότε, η Ακαδημία Κινηματογράφου δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις υποψηφιότητες γυναικών και εκπροσώπων των μειονοτικών ομάδων ως απάντηση στις επικρίσεις που είχε δεχθεί για τις υποψηφιότητες πολλών λευκών έναντι μαύρων ηθοποιών, ενώ είχε δημιουργηθεί και το hashtag #OscarsSoWhite στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην επιστολή δε δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα κατηγορία για τις δημοφιλείς ταινίες.

Τα τελευταία χρόνια, τα Όσκαρ έχουν την τάση να τιμούν ταινίες όπως το «The Shape of Water» (Η Μορφή του Νερού) ή το «Moonlight», παρά επιτυχίες του box office όπως το «Star Wars» (Ο Πόλεμος των Άστρων).

 

Αφήστε το σχόλιό σας