Η Ακαδημία Ηχογράφησης προχώρησε σε αλλαγή του προγράμματος για τα 61α Βραβεία Grammy.

Λόγω του θανάτου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ George H.W. Bush, αναβάλλεται η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα 61α Βραβεία Grammy.

Η αποκάλυψη των πολυαναμενόμενων υποψηφιοτήτων επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ωστόσο μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

Οι υποψήφιοι σε μία σειρά συγκεκριμένων κατηγοριών των Βραβείων Grammy θα αποκαλυφθούν στην τηλεοπτική εκπομπή «CBS This Morning» και στο Apple Music στις 8:30 το πρωί σε ανατολική ώρα ΗΠΑ (15:30 σε ώρα Ελλάδος).

Οι υποψηφιότητες στο σύνολο των 84 κατηγοριών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Ηχογράφησης στις 8:45 (15:45 σε ώρα Ελλάδος) και θα αποσταλεί το αντίστοιχο δελτίο τύπου στα μέσα ενημέρωσης.

Μετά από την μεταφορά της τελετής απονομής στη Νέα Υόρκη για να εορταστούν κατάλληλα τα 60 χρόνια της διοργάνωσης, τον προηγούμενο Φεβρουάριο, τα Βραβεία Grammy επιστρέφουν στην έδρα τους στο Λος Άντζελες και στο «Staples Center», που τα φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια.

Τα 61α Βραβεία Grammy είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 10 Φεβρουαρίου 2019 και θα μεταδοθούν ζωντανά από το CBS.

Το όνομα του ατόμου που θα παρουσιάσει την εκδήλωση αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον. Τα δύο τελευταία χρόνια την παρουσίαση είχε αναλάβει ο James Corden.

Δικαίωμα συμμετοχής στα 61α Βραβεία Grammy έχουν όσα τραγούδια και άλμπουμ κυκλοφόρησαν από την 1η Οκτωβρίου 2017 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η σημαντικότερη αλλαγή που επιφυλάσσει η επερχόμενη διοργάνωση αφορά τον αριθμό των υποψηφίων στις τέσσερις μεγάλες – γενικές κατηγορίες του θεσμού («Ηχογράφηση της Χρονιάς», «Άλμπουμ της Χρονιάς», «Τραγούδι της Χρονιάς» και «Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης»), οι οποίοι αυξάνονται από τέσσερις (4) σε οκτώ (8).

 

Αφήστε το σχόλιό σας