Η φωτογράφιση του Zayn και της Gigi Hadid στη «Vogue» προκάλεσε αντιδράσεις και το περιοδικό αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες.

Η «Vogue» απολογείται για τη συνέντευξη και τη φωτογράφιση του Zayn Malik και της Gigi Hadid που φιλοξενεί στο τεύχος Αυγούστου, με κεντρικό θέμα τη ρευστότητα των φύλων.

Στις δηλώσεις του, το διάσημο ζευγάρι μίλησε χαριτωμένα για το πώς δανείζεται ο ένας τα ρούχα του άλλου, γεγονός που οδήγησε τους αρχισυντάκτες να επιλέξουν τον πηχυαίο τίτλο: «Η Gigi Hadid και ο Zayn Malik αποτελούν μέρος μιας νέας γενιάς που ενσωματώνει την ευελιξία των φύλων.»

Οι αναγνώστες της «Vogue» έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τη συνέντευξη, καλώντας το περιοδικό να μην παρουσιάζει πραγματικούς ανθρώπους να προσδιορίζονται ως μη δυαδικά άτομα ή με ρευστό φύλο.

«Νομίζω ότι η «Vogue» είναι λίγο συγχυσμένη σχετικά με το ποια είναι η ρευστότητα των φύλων! Φορώντας το μπλουζάκι του κοριτσιού σας, δε σας κάνει ρευστού φύλου», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, η «Vogue» εξέδωσε ανακοίνωση συγγνώμης:

«Η ιστορία αποσκοπούσε στο να υπογραμμίσει την επίδραση που έχουν οι μη δυαδικές και ρευστού φύλου κοινότητες στη μόδα και στον πολιτισμό», αναφέρει ένας εκπρόσωπος του περιοδικού, λέγοντας επίσης: «Λυπούμαστε πολύ που η ιστορία δεν αντικατόπτρισε σωστά αυτό το πνεύμα, χάσαμε το στόχο.»

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνομιλία με μεγαλύτερη ευαισθησία», έκλεισε η δήλωση.

Ο Zayn και η Gigi Hadid
είναι το ζευγάρι που καταργεί το φύλο στη μόδα

Zayn Malik - Gigi Hadid - Vogue - August 2017 - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας