Τα βινύλια αναμένεται να ξεπεράσουν σε έσοδα τις πωλήσεις CD

Για πρώτη φορά μετά το 1986.

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,975ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Κατακόρυφα αυξάνονται τα έσοδα από τις πωλήσεις βινυλίων.

Οι πωλήσεις βινυλίων σημειώνουν διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια, ενώ οι πωλήσεις CD καταγράφουν πτωτική πορεία.

Πέρυσι η Ένωση της Αμερικανικής Μουσικής Βιομηχανίας (RIAA) ανέφερε σε έκθεσή της ότι οι πωλήσεις CD εμφανίζουν μείωση σε τριπλάσιο βαθμό από την αύξηση πωλήσεων βινυλίων.

Ας τονιστεί ότι το Φεβρουάριο η RIAA αποκάλυψε πως οι πωλήσεις βινυλίων αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερου του ενός τρίτου των εσόδων από το σύνολο των φυσικών πωλήσεων.

Το μοτίβο συνεχίζεται και στον απολογισμό της RIAA για το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Rolling Stone».

Τα έσοδα από τις πωλήσεις βινυλίων στην αμερικανική αγορά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ανήλθαν στα 224,1 εκατομμύρια δολάρια (8,6 εκατ. αντίτυπα δίσκων), ενώ το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις CD είχαν έσοδα 247,9 εκατομμυρίων δολαρίων (18,6 εκατ. αντίτυπα).

Εάν οι μεταβολές συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, τα βινύλια αναμένεται σύντομα να αποφέρουν μεγαλύτερα έσοδα (τουλάχιστον στις ΗΠΑ) σε σύγκριση με τα CD.

Παρά τη δυναμική επάνοδο του βινυλίου, το streaming εξακολουθεί να κυριαρχεί στη μουσική βιομηχανία. Τα έσοδα από τις πωλήσεις δίσκων αποτελούν μόνο το 4% των συνολικών εσόδων που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2019. Στον αντίποδα, οι συνδρομές στις υπηρεσίες streaming ευθύνονται για το 62% των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας.

Η λατρεία για το βινύλιο στην ψηφιακή εποχή έχει ευνοήσει κυρίως κλασικά ροκ ονόματα. Το 2018 πουλήθηκαν 300.000 δίσκοι βινυλίων των Beatles και πάνω από 100.000 δίσκοι των Pink Floyd, David Bowie, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Jimi Hendrix και Queen.

 

Αφήστε το σχόλιό σας