Η νέα πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup, διεμήνυσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Η νέα πρόταση βασίζεται σε μια χρηματοδότηση – γέφυρα και δεν εκπληρώνει τους όρους του προγράμματος», δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Το ελληνικό αίτημα, είπε ο κ. Γέγκερ, δεν αποτελεί ουσιαστική λύση.

Λίγο νωρίτερα, σε άλλο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου «master financial assistance facility agreement». Όπως είπε, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσεις με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και διευκρίνισε ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο Euroworking Group και αύριο στο Εurogroup.

Περισσσότερα

Αφήστε το σχόλιό σας