Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τη νέα δισκογραφική δουλειά του, μία συνάθροιση με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν δουλειές που σε όποια σημεία και αν έχει φτάσει η τεχνολογία πάντα θα έχουν την αίσθηση και το αίσθημα του χειροποίητου.

Και υπάρχουν βραδιές σαν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στην «Ακτή Πειραιώς 178», που όλα αυτά γίνονται ένα και όσο διαρκούν έχεις την αίσθηση ότι μέσα σου ακούγεται το «σκρατς» ενός δίσκου βινυλίου και η ατόφια συγκίνησή του.

«Όλα Είναι Για Μας», δίσκος συνθέτη – στιχουργού – ερμηνευτή και όπως σημείωσε η Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS – EMI,  στο άνοιγμα της χθεσινής παρουσίασης, «μας πήρε μία ημέρα για να συμφωνήσουμε τα πάντα με τον Βασίλη και έξι μήνες για να γίνει αυτή η παρουσίαση. Σε μία εποχή που η δισκογραφία είναι χόμπι, εμείς χαιρόμαστε να κάνουμε το χόμπι μας με τον Βασίλη, που είναι οικογένειά μας, με τέτοιους δημιουργούς και με τέτοιους δίσκους.»

Οδυσσέας Ιωάννου - Θέμης Καραμουρατίδης - Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Μαργαρίτα Μάτσα - Hit Channel

«Ένα απωθημένο έχω», είπε ο Οδυσσέας Ιωάννου, «που δεν μπόρεσα να κάνω ένα τραγούδι με τη Μοσχολιού. Αυτό το απωθημένο θα ήταν μεγαλύτερο όμως αν δεν είχα κάνει τους δίσκους με τον Βασίλη. Κατέχω ένα ρεκόρ με τον Παπακωνσταντίνου, έχουμε εμφανιστεί 270 φορές μαζί και σας “oρκίζομαι” ότι δεν έχω γνωρίσει τέτοιο άνθρωπο, με τόση ευγένεια και καλοσύνη. Είναι ο τρίτος δίσκος μου με τον Θέμη και ο τέταρτος με τον Βασίλη. Αισθάνομαι ευλογημένος.»

Και ο Θέμης Καραμουρατίδης πρόσθεσε:

«Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου. Δεν έχω να σας πω πολλά, είναι ευλογία και το εύχομαι σε όλους όσους ασχολούνται με τη μουσική. Να είναι τυχεροί και να βρεθούν κι αυτοί εδώ που βρίσκομαι εγώ «δίπλα στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου», το μεγαλύτερο τραγουδιστή της εποχής μας».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Hit Channel

Και μετά το λόγο πήρε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για να μιλήσει για την ευαισθησία του Θέμη Καραμουρατίδη:

«Στο δίσκο αυτό θα βρούμε την τρυφερότητα του Θέμη και είναι δύσκολο σε αυτήν την εποχή και για νέους ανθρώπους αυτό, είναι δύσκολη η τρυφερότητα, αλλά μας την έδωσε άπλετη. Κι έτσι γνώρισα τον Θέμη, που είναι σαν να τον ήξερα χρόνια, δεν έχει σημασία που είναι μικρός και μου έδωσε με αυτά τα τραγούδια ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν αυτήν την εποχή και τρυφερότητα και δύναμη μαζί».

Και μετά μίλησε για το φίλο του Οδυσσέα Ιωάννου. Χωρίς πολλά λόγια γιατί πολλές φορές τα πράγματα περιγράφονται με μία λέξη: «Για τον Οδυσσέα τι να πω; Είναι φίλος μου. Είναι ο Οδυσσέας!»

«Θέλω να ευχαριστήσω και δύο συναδέλφους που μου έκαναν την τιμή και συμμετέχουν στο δίσκο, πραγματικά μου έκαναν την τιμή και είναι και εδώ σήμερα μαζί μας, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τη Νατάσσα Μποφίλιου».

Νατάσσα Μποφίλιου - Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ρίτα Αντωνοπούλου - Hit Channel

Και τέλος, χωρίς λόγια, γιατί δεν περιγράφονται όλα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πήγε στην άκρη της σκηνής για να συναντήσει την κόρη του Νικολέτα Παπακωνσταντίνου που φιλοτέχνησε το εικαστικό που έγινε το εξώφυλλο του δίσκου.

Και μετά μουσική. Που είναι πάντα ο πρώτος λόγος για να συναντιόμαστε σε τέτοιες βραδιές.

«Όλα Είναι Για Μας», «Τα Παιδιά», «Αυτό Που Περιμένουμε», «Προσευχές», τραγούδια που ήδη έχουμε αγαπήσει από το καινούριο album και μετά στην σκηνή η Νατάσσα Μποφίλιου για το «άτυπο» σχεδόν ντουέτο του δίσκου που εχθές έγινε κανονικό ντουέτο, το «Θα Φύγω Εγώ» και στη συνέχεια η Ρίτα Αντωνοπούλου για «Αυτά Που Έχουμε Ζήσει».

Ρίτα Αντωνοπούλου - Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Hit Channel

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, όμως, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα τη συγκίνηση. Θυμήθηκε δύο ακόμα τραγούδια από τη μέχρι σήμερα συνεργασία του με τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Τις «Μικρές Νοθείες» από το δίσκο «Θάλασσα Στη Σκάλα» με τις μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου και το «Σ΄ Αγαπάω Ακόμα», τη διασκευή του ιταλικού «Certe Cose Si Fanno» δηλαδή, με τους ελληνικούς στίχους του Οδυσσέα.

Θέμης Καραμουρατίδης - Νατάσσα Μποφίλιου - Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ρίτα Αντωνοπούλου - Οδυσσέας Ιωάννου - Hit Channel

Ανακαλύψτε το νέο δίσκο «Όλα Είναι Για Μας»
του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Θέμης Καραμουρατίδης - Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Οδυσσέας Ιωάννου - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας