36 σημαντικές επιτυχίες που ερμήνευσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συγκεντρώνονται σε μία διπλή Best Of συλλογή.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο παντοτινός έφηβος του ελληνικού πενταγράμμου, παραμένει αέναα rock στην ψυχή και στο ρεπερτόριο.

Αρκαδία, Μόναχο, Αθήνα. Τρεις σταθμοί που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωής του ερμηνευτή και που τον οδηγήσαν κατευθείαν στο τραγούδι.

Η ουσιαστική έναρξη της επαγγελματικής διαδρομής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου έμελλε να συνοδευτεί με τη συμμετοχή σε σημαντικά έργα της ελληνικής μουσικής.

Ξεκινώντας από «Τα Τραγούδια Του Δρόμου» του Μάνου Λοΐζου και το «Προδομένος Λαός» του Μίκη Θεοδωράκη, στο κοντινό περιβάλλον του οποίου έζησε κατά την περίοδο της «Επταετίας», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανοικοδόμησε γοργά την προσωπική δισκογραφία του.

Με αιχμή του δόρατος το ισχυρό φωνητικό ταμπεραμέντο του, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει αφήσει διάπλατα τα χνάρια του στο μουσικό στερέωμα. Πήγε τον κόσμο στα στάδια και τα γέμισε. Στάδια που σείστηκαν από την περίφημη ιαχή «Βασίλη, ζούμε για να σ’ ακούμε» χιλιάδων φωνών. Σε όσους του είπαν «Σ’ Ακολουθώ» τους αφιέρωσε τις πιο ευαίσθητες στιγμές του. Παρ’ όλα αυτά, ως γνήσιος επαναστάτης, έστειλε «Χαιρετίσματα στην εξουσία» μέσω «εμπρηστικών» τραγουδιών που αψήφησαν οτιδήποτε συστημικό της καθεστηκυίας τάξης.

Αυτή ακριβώς είναι η ψυχοσύνθεση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εναρμονίζει δύο διαφορετικές αλλά απόλυτα ειλικρινείς όψεις. Και εάν του ζητούσε κάποιος να «μηδένιζε» και να άρχιζε από την αρχή, είναι αρκετά πιθανό να επαναλάμβανε ξανά κάθε βήμα. Θα κυνηγούσε τις «Μικρές Νοθείες» σιγοτραγουδώντας «Άσε Με Να Κάνω Λάθος».

Σαν ένας άλλος «Κουρσάρος» ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου χάραξε το δικό του μοναχικό οδοιπορικό εντός ενός κόσμου που βρίθει από νόρμες. Όχι ως μανιέρα, αλλά επειδή αυτή είναι η στάση ζωής που υιοθέτησε εξ αρχής.

«Κι αν είμαι rock να με θυμάσαι»

Οι σημαντικότερες και πιο χαρακτηριστικές επιτυχίες αυτής της πορείας συναθροίζονται σε μία διπλή Best Of συλλογή.

Το «Κι Αν Είμαι Ροκ» περιλαμβάνει 36 μοναδικά τραγούδια που ξεδιπλώνουν κάθε πτυχή του ερμηνευτή και συνάμα τραγουδοποιού. Τρυφερός και αιχμηρός. Ερωτικός και παρεμβατικός. Μα πάνω από όλα rock.

36 τραγούδια στα οποία δεσπόζουν εξέχουσες σφραγίδες: Από το Μάνο Λοΐζο, το Νίκο Καββαδία, το Θάνο Μικρούτσικο και τη Λίνα Νικολακοπούλου έως τον Άλκη Αλκαίο, τον Οδυσσέα Ιωάννου, το Λάκη Παπαδόπουλο, το Νικόλα Άσιμο και αρκετές ακόμη φυσιογνωμίες.

Κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από τη Minos EMI / Universal.

Οι τίτλοι τραγουδιών του «Κι Αν Είμαι Ροκ»

CD 1

 1. Τρίτος Παγκόσμιος
 2. Ο Στρατιώτης
 3. Φεύγουν Καράβια
 4. Το Μαχαίρι
 5. Ένας Νέγρος Θερμαστής Από Το Τζιμπουτί
 6. Κι Αν Είμαι Ροκ
 7. Σ’ Ακολουθώ
 8. Πρώτη Μαΐου
 9. Ο Κουρσάρος
 10. Σεμπάστιαν
 11. Στέλλα
 12. Φοβάμαι
 13. Πιάστηκα Σχοινί – Κορδόνι (Νικόλας Άσιμος)
 14. Ο Μαύρος Γάτος
 15. Άσε Με Να Κάνω Λάθος
 16. Δεν Υπάρχω
 17. Πριν Το Τέλος

CD 2

 1. Είμαι Εντάξει
 2. Αγαπάω Και Αδιαφορώ
 3. Χαιρετίσματα
 4. Πάρε Με
 5. Κρύψου
 6. Καταρρέω
 7. Να Γράφεις Να Τηλεφωνείς
 8. Ελλάς
 9. Από Μένα Τον Βασίλη
 10. Βράδυ Σαββάτου
 11. Σφεντόνα
 12. Ένα Καράβι
 13. Ιδιαζόντως
 14. Σ’ Αγαπώ Να Προσέχεις
 15. Μικρές Νοθείες
 16. Έφηβα Γεράκια
 17. Κρατά Λίγο Ακόμα
 18. Σ’ Αγαπάω Ακόμα (Certe Cose Si Fanno)
 19. Να Κοιμηθούμε Αγκαλιά

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Κι Αν Είμαι Ροκ (Best Of) - Hit Channel
Το εξώφυλλο του «Κι Αν Είμαι Ροκ».

Αφήστε το σχόλιό σας