Με τον 37ο προσωπικό δίσκο της καριέρας του επανέρχεται ο Van Morrison.

Ο Van Morrison, ένας από τους λίγους αληθινούς θρύλους της βρετανικής μουσικής, κυκλοφορεί τη νέα δισκογραφική δουλειά του με 15 τραγούδια στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, με την ετικέτα της Caroline International (Universal Music).

Το «Roll With The Punches» είναι το 37ο άλμπουμ του Van Morrison και τον βρίσκει να διαλέγει προσωπικά μια συλλογή κλασικών rhythm’n’blues (από τους Bo Diddley, Mose Allison, Sister Rosetta Tharpe και Lightnin’ Hopkins, μεταξύ άλλων), αλλά και να ηχογραφεί μια σειρά νέων τραγουδιών που έχει γράψει ο ίδιος.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει ακατέργαστες προσωπικές ερμηνείες ακρογωνιαίων λίθων του rock’n’roll μαζί με πέντε νέα τραγούδια ενός εκ των πιο συνεπών και ιδιοφυών καλλιτεχνών της εποχής μας.

Την παραγωγή στο «Roll With The Punches» ανέλαβε ο Van Morrison και για την ηχογράφηση επιστράτευσε μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών με τους Chris Farlowe, Georgie Fame, Jeff Beck, Paul Jones και Jason Rebello.

Ο Van Marisson σχολίασε: «Από πολύ νεαρή ηλικία, συνδέθηκα με τα μπλουζ. Το θέμα με τα μπλουζ είναι ότι απλά το κάνεις. Ποτέ δεν υπέρ-ανέλυα αυτό που κάνω, απλά το κάνω. Ήμουν τυχερός που γνώρισα ανθρώπους που άξιζαν – όπως οι John Lee Hooker, Jimmy Witherspoon, Bo Diddley, Little Walter και Mose Allison – κι είχα την ευκαιρία να κάτσω μαζί τους και να απορροφήσω τη γνώση και την εμπειρία τους. Ήταν άνθρωποι χωρίς εγωισμούς που πραγματικά με βοήθησαν να μάθω.»

«Τα τραγούδια στο «Roll With The Punches» – είτε τα έχω γράψει εγώ είτε όχι – έχουν κεντρικό άξονα την ερμηνεία. Κάθε κομμάτι είναι μια ιστορία που αφηγούμαι ερμηνεύοντάς το. Κι αυτό είναι κάτι που έχει ξεχαστεί τα τελευταία χρόνια λόγω της τάσης των ανθρώπων να υπέρ-αναλύουν τα πράγματα. Ήμουν ερμηνευτής πριν αρχίσω να γράφω τραγούδια και πάντα ένιωθα ότι πάνω από όλα είμαι αυτό.»

Οι τίτλοι τραγουδιών του «Roll With The Punches»

1. Roll With the Punches (Van Morrison & Don Black)
2. Transformation (Van Morrison)
3. I Can Tell (Bo Diddley & Samuel Bernard Smith)
4. Stormy Monday / Lonely Avenue (Stormy Monday – T-Bone Walker/Lonely Avenue – Doc Pomus)
5. Goin’ To Chicago (Count Basie & Jimmy Rushing)
6. Fame (Van Morrison)
7. Too Much Trouble (Van Morrison)
8. Bring It On Home To Me (Sam Cooke)
9. Ordinary People (Van Morrison)
10. How Far From God (Sister Rosetta Tharpe)
11. Teardrops From My Eyes (Rudy Toombs)
12. Automobile Blues (Lightnin’ Hopkins)
13. Benediction (Mose Allison)
14. Mean Old World (Little Walter)
15. Ride On Josephine (Bo Diddley)

Το πρώτο single μέσα από το «Roll With The Punches» κυκλοφορεί και είναι το «Bring It On Home To Me»:

 

Αφήστε το σχόλιό σας