Ο Σάκης Ρουβάς υποδύεται το Διόνυσο σε μία διαφορετική παράσταση του πασίγνωστου έργου του Ευριπίδη, «Βάκχες» και οι πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες είδαν το φως της δημοσιότητας!

Ο Σάκης Ρουβάς, όπως είχε γίνει γνωστό αρκετό τώρα, θα υποδυθεί το ρόλο του θεού Διονύσου στις «Βάκχες» που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για μία διαφορετική εκδοχή της παράστασης, η οποία θα βασίζεται στη μουσική διαφορετικών φυλών.

Στο χορό συμμετέχουν 11 κορίτσια και 3 μουσικοί κρουστών, που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα της παράστασης. Η μουσική του Γιώργου Πούλιου θα είναι ζωντανή με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν, μουσικού και ηθοποιού, ο οποίος διδάσκει αφρικανική μουσική.

Στην τραγωδία του Ευριπίδη, που εξιστορεί την έλευση του Βάκχου (Διονύσου) στη Θήβα κατά την οποία ο Πενθέας φονεύεται από την μητέρα του Αγαύη, διότι αντιστάθηκε στη λατρεία του νέου θεού, τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα τον κατέχει ο Σάκης Ρουβάς.

Με βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι η μουσική, η «νέα , δρώσα μουσική», θα δονήσει το «εγκατεστημένο μόρφωμα», το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο έπρεπε να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει «στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής». Γι΄ αυτούς του λόγους επιλέχθηκε για το ρόλο αυτό ο Σάκης Ρουβάς.

Η πρόταση αυτή του Δημήτρη Λιγνιάδη έχει κατατεθεί στο Ελληνικό Φεστιβάλ και ανεξαρτήτως επιλογής ή απόρριψης, η παράσταση θα παρουσιαστεί κανονικά το προσεχές καλοκαίρι περιοδεύοντας σε αρχαία και μη θέατρα της χώρας.

Η παράσταση υποστηρίζει, στην πανελλαδική της περιοδεία, τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το νέο του έργο, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια τους.

Δείτε παρακάτω το επίσημο trailer της παράστασης

Αφήστε το σχόλιό σας