Βαγγέλης Χατζηγιάννης (Χατζηφραγκέτα)

Συνέντευξη: Το Hit Channel μίλησε με την καλύτερη κατά τη γνώμη του γράφοντα,μπάντα με Ελληνικό στίχο που κυκλοφορεί:τους φοβερούς Χατζηφραγκέτα!Η μπάντα γύρω από τους απίστευτα ταλαντούχους Βαγγέλη Χατζηγιάννη και Πάνο Φραγκιαδιάκη,έχει τρελάνει πολύ κόσμο και όσο περνάει ο καιρός «αρρωσταίνε黨και περισσότερους.Για το χιούμορ τους,τι να πω;Απλά ακούστε τους..Παρακάτω είναι τα όσα σημαντικά μας είπε ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης:

Σε τι πνευματική κατάσταση είσαι αυτή τη στιγμή;
Σε πάρα πολύ υψηλή πνευνματική κατάσταση.
Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;Εντoπίζω επιρροές και από Τζίμη Πανούση ή είμαι λάθος;

Μάλλον είμαστε επηρεασμένοι από όλα τα ματζόρε κομμάτια του πλανήτη. Μουσικές επιρροές απο Πανούση όχι δεν έχουμε γιατί δεν είναι τόσο καλός μουσικός.Αναφέρεται σε ενα κομμάτι μας ο Πανούσης «στις ατάκες τον Πανούση τον πηγαίνουμε πιπακολέτο».
Ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης των Χατζηφραγκέτα;

Κακή ερώτηση.
Φαντάζεστε τον εαυτό σας να παίζετε σε 20 χρόνια τραγούδια σαν «Την Κνίτισσα»και το «Εντάξει Κική» ή το βλέπε σαν νεανική τρέλα;

Δεν αποκλείεται,ίσως σε κάποιο πιάνο μπαρ με μαύρα γυαλιά και σακάκι στη ξεφτίλα για 30 ευρώ.
Tα τραγούδια σας βγάζουν μια ειρωνία,μια ειλικρίνια και μια καψούρα ταυτόχρονα.Πόσο δύσκολο είναι τα εκφράζεις αυτά σε Ελληνικό στίχο;Μήπως ο Αγγλικός θα σας έδινε περισσότερη αποδοχή από την και καλά «indie» ελληνική σκηνή της πλάκας;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα εκφράσεις πόσο μάλλον αν διαβάζεις και ποίηση. Δεν γράφουμε σε αγγλικό στίχο γιατί δε θέλουμε να κάνουμε διεθνή καριέρα.

 

Συγχαρητήρια για την τόλμη σαν να γράψετε τον «Αγγελάκα»!Μέχρι τότε πίστευα ότι μόνο εγώ τον έβλεπα τόσο σιχαμερά πομπώδη σαν τον Πρέκα.Συμφωνείτε ότι αυτοί που ακούνε Monika,Χατζηγιάννη,Πυζ Λαξ,Αγγελάκα είναι στην πράξη το ίδιο ξεφτιλισμένο κοινό;Πιστεύετε ότι αυτό το έκτρωμα το «έντεχνο» είναι το ίδιο ή και περισσότερο επικίνδυνο από τα ορίτζιναλ σκυλάδικα,μιας και εκείνα δεν έχουν το κουλτουριάρικο άλλοθι;

Με το τραγούδι αυτό δε κράζουμε τον Αγγελάκα απλά μας εμπνέει το αγέροχο μαλλί του όπως και του Θηβαίου, απλά έτυχε να βγει και καλή μελωδία για αυτό κρατήσαμε το τραγούδι.Είναι κακά τα τρία υποερωτήματα.
Ποιον Έλληνα θα τον φτύνατε με ευχαρίστηση;

Τον Πρετεντέρη (σ.σ:τι λες τώρα;!Και γω επίσης!).
Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;Ίσως με τον Weird Al Yankovic;

Πάτησα στο google για να βρω τον λακαμά που ανέφερες,ούτε με σφαίρες.Με κανέναν δε θα θέλαμε να συνεργαστούμε ίσως γιατί είμαστε οι καλύτεροι και όλοι αποζητούν λίγη απο τη δόξα μας.
Γουστάρεις τους Radiohead;Ακούσες το τελευταίο τους;

Άλλη ερώτηση.
To «Μαράκι» είναι υπαρκτό πρόσωπο;

Όχι το Μαράκι είναι ψεύτικο πρόσωπο.Μόνο ένα κομμάτι έχει γραφτεί για πραγματική Μαρία εκείνο που λέει «Μαρια που έλειψες πολύ μετά το πάρτυ».
Μια φίλη μου, που την φωνάζουν «Το Κριπόνι» κόβει φλέβες για πάρτη σας!!Θα της αφιερώσεις έναν αυτοσχέδιο στίχο για την πάρτη της; (Θα τρελαθεί!!)

Για σένανε Κριπόνι κατέληξα πρεζόνι/από τη πρέζα λιώμα/ μα σ΄ αγαπώ ακόμα.  (Από την ποιητική συλλογή «Δε σου πάνε οι περούκες τα βράδυα»).
Πότε και πού είναι η επόμενη εμφάνισή σας;

Άγνωστο μέχρι στιγμής,λογικά «after dark» σε κάνα μήνα.

 

Ο παρατηρητικός μπορεί να διαπιστώσει ότι δεν είστε μόνο χαβαλέ,ότι υπάρχει πολύ περισσότερο βάθος κάτω από το επιφανειακό τζέρτζελο.Διαβάζει κανένας από σας Σάλιντζερ;

Ξαναπατάω στο google για να βρω τον λακαμίδι Νο 2,έλεος.Βασικά δεν υπάρχει κανένα βάθος.Απλά εμείς κοιτάμε να ειναι γαμάτες οι ρίμες και τα ακόρντα,ούτως ώστε να επεισέρχεται και η πόρωση πέρα απο το χιούμορ.

    

Ποιος έχει το κόλλημα με τον Ρουβά;O Πάνος;

Δεν υπάρχει κόλλημα με το Σάκη, απλά έχει 2-3 καλά τραγουδάκια.

Πόσο δύσκολο είναι να τα χώνεις σε όλα τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα (Τσίπρας,ΚΚΕ);Οι περισσότεροι θα φοβόντουσαν μήπως χάσουν ψήφους;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο ειδικά αν έχεις διαβάσει τις κρυμμένες γραφές, και σιγά το χώσιμο.
Κλείσε όπως εσύ νομίζεις..

Βάλε αν γίνεται εσύ τόνους γιατί βαριέμαι και θέλω ξερολούκουμα από τη γιαγιά του δείνα.

 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Χατζηγιάννη για τις απαντήσεις του.  http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/group.php?gid=59599080275

Αφήστε το σχόλιό σας