Το Παρίσι απογείωσαν οι U2, με δύο εκρηκτικές συναυλίες στο πλαίσιο της τριακοστής επετείου του «The Joshua Tree».

Οι U2 γιόρτασαν τα τριάντα χρόνια του δίσκου του «The Joshua Tree» στο «Stade de France» βορείως του Παρισιού, με δύο συναυλίες την Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιουλίου, έχοντας την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου συγκροτήματος του κόσμου -όπως εξελίχθηκε- και με την καρδιά των ένδοξων μουσικών της rock, όπως ήταν πάντα.

Τρεις δεκαετίες χωρίζουν αυτή την επετειακή περιοδεία από αυτήν που ακολούθησε την κυκλοφορία του πέμπτου δίσκου τους. Αυτού με τον οποίο οι U2 κατέκτησαν μία Αμερική που είχαν κάνει πριν από αυτούς να ονειρευτούν οι Beatles ή οι Rolling Stones.

Σε τριάντα χρόνια «δεν άλλαξε τίποτε και άλλαξαν όλα», είπε ο Bono σε μερικά τραγούδια. Σε σχέση με την περιοδεία του 1987, αυτό που άλλαξε στη σκηνή είναι κυρίως το μέγεθος. Η τωρινή έχει εξαιρετικά μεγάλη έκταση.

Το κοινό ήταν σε υστερία. Ο Bono εξέπεμπε ενέργεια, χοροπηδούσε στη σκηνή όπως όταν ήταν 23 ετών. Τώρα, παρά τα 34 επιπλέον χρόνια που έχει στην πλάτη, τίποτε δεν προδίδει αυτή την πραγματικότητα. Η συναυλία άρχισε με τα τραγούδια «New Year’s Day», «Pride» και κυρίως το «Bad» με το οποίο το συγκρότημα απέτισε φόρο τιμής στον David Bowie.

Ακολούθησαν τα έντεκα τραγούδια του «Τhe Joshua Tree», το οποίο επανακυκλοφορεί σε μία επετειακή έκδοση.

Η σκηνή ήταν πανοραμική, οι φωτισμοί εναλλάσσονταν όπως και οι εικόνες από western και τη μεγαλειώδη έρημο της Καλιφόρνια, κάνοντας τους 80.000 θεατές στο «Stade de France» να παραληρούν.

Φωτογραφίες

Δείτε επίσης:
Οι U2 κυκλοφορούν την επετειακή έκδοση
για τα 30 έτη του «The Joshua Tree»

U2 - The Joshua Tree - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας