Η τριετής αναμονή του κοινού τελειώνει. Οι U2 κάνουν πράξη το «Songs of Experience», το δίσκο – κεφάλαιο που συμπληρώνει το «Songs of Innocence».

Οι U2 ανακοίνωσαν ότι το 14ο άλμπουμ τους, το «Songs of Experience», έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου μέσω της Island Records / Universal Music.

Το «Songs of Experience» περιλαμβάνει 13 νέα τραγούδια και τόσο η στάνταρ όσο και η deluxe έκδοση θα είναι διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή, σε CD καθώς και σε ένα διπλό σετ βινυλίου.

Τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο του άλμπουμ πραγματοποίησε ένας μακροχρόνιος συνεργάτης της μπάντας, ο Ολλανδός φωτογράφος και σκηνοθέτης Anton Corbijn και απεικονίζει το γιο του Bono, Eli Hewson και την κόρη του The Edge, Sian Evans.

U2 - Songs of Experience (album cover) - Hit Channel
Το εξώφυλλο του «Songs of Experience».

Το νέο single «Get Out Of Your Own Way» είναι ο δεύτερος προάγγελος του δίσκου και στο outro συμμετέχει ο Kendrick Lamar. Το τραγούδι διαδέχεται το τελευταίο single, «You’re The Best Thing About Me» και το «The Blackout», το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο με ένα βίντεο της ζωντανής εκτέλεσής του.

Η «Live Nation» γνωστοποίησε επίσης την πρώτη παρτίδα ημερομηνιών της περιοδείας των U2 στη Βόρεια Αμερική για την υποστήριξη του επερχόμενου άλμπουμ. Η περιοδεία του «eXperience + iNNOCENCE» πρόκειται να ξεκινήσει στις 2 Μαΐου, ενώ περισσότεροι σταθμοί θα έρθουν στην επιφάνεια το 2018.

Το «Songs of Experience» ηχογραφήθηκε στο Δουβλίνo, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες και ολοκληρώθηκε νωρίτερα φέτος, με θεματικό άξονα επηρεασμένο από τις συμβουλές που δόθηκαν στον Bono από τον Ιρλανδό ποιητή, μυθιστοριογράφο και Ομότιμο Καθηγητή στο «Trinity College» του Δουβλίνου, Brendan Kennelly: «…γράψε σαν να είσαι νεκρός.»

Το αποτέλεσμα είναι μία συλλογή τραγουδιών με τη μορφή προσωπικών επιστολών σε μέρη και ανθρώπους που είναι σημαντικοί για τον τραγουδιστή: Οικογένεια, φίλοι, θαυμαστές, όπως και ο ίδιος ο εαυτός του.

Το «Songs of Experience» συμπληρώνει την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά των U2, «Songs of Innocence» του 2014. Οι δύο τίτλοι αντλούν έμπνευση από τη συλλογή ποιημάτων «Songs of Innocence and of Experience» του William Blake, Άγγλος μυστικιστής και ποιητής του 18ου αιώνα.

Την παραγωγή φρόντισαν ο Jacknife Lee και ο Ryan Tedder των OneRepublic, μαζί με τον Steve Lillywhite, τον Andy Barlow και τον Jolyon Thomas.

Οι τίτλοι τραγουδιών του «Songs of Experience»

1. Love Is All We Have Left
2. Lights of Home
3. You’re The Best Thing About Me
4. Get Out of Your Own Way
5. American Soul
6. Summer of Love
7. Red Flag Day
8. The Showman (Little More Better)
9. The Little Things That Give You Away
10. Landlady
11. The Blackout
12. Love Is Bigger Than Anything in Its Way
13. 13 (There is a Light)

Επιπλέον στην deluxe έκδοση:

14. Ordinary Love (Extraordinary Mix)
15. Book Of Your Heart
16. Lights of Home (St Peter’s String Version)
17. You’re The Best Thing About Me (U2 vs Kygo)

Ακούστε το «Get Out Of Your Own Way» παρακάτω:

Διαβάστε ακόμα: Οι Ιρλανδοί U2 στη Νέα Υόρκη
για το video clip του «You’re The Best Thing About Me»

U2 - You’re The Best Thing About Me (Official Video Clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας