Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του Τζίμη Πανούση.

Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου.

Ο 63χρονος μουσικός υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, είχε καταρρεύσει στη σκηνή κατά τη διάρκεια εμφάνισής του, καθώς είχε νιώσει ξαφνική αδιαθεσία, μετά από κρίση κολπικής μαρμαρυγής.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν την περιπέτεια της υγείας του, ο Τζίμης Πανούσης είχε σχολιάσει πώς αντιλαμβάνεται το θάνατο, με τον καυστικό τρόπο που τον χαρακτήριζε:

«Σκουλήκια είμαστε, λίπασμα για τις τομάτες. Δεν έχουμε σε μεγάλη υπόληψη το είδος το δικό μας, το ανθρώπινο. Θα πω διάφορες υπερβολές. Είμαι υπερβολικός στο λόγο, αλλά λέω πάντα αλήθεια», είχε πει.

Ήταν εξοικειωμένος με το θάνατο;

«Πολεμάω με το θάνατο από τότε που γεννήθηκα καθημερινά. Αυτός ο αγώνας είναι ένα πινγκ-πονγκ. Κάνουμε πρόβες θανάτου στον ύπνο μας, στα όνειρά μας. Εμένα τα όνειρά μου είναι workshops, επιτρέψτε μου την έκφραση.»

«Δουλεύω πολύ με τα όνειρα. Στα όνειρα φτιάχνω ακόμα και τραγούδια», είχε δηλώσει ο «Τζιμάκος» σε διαδικτυακή συνέντευξη που είχε δώσει τον προηγούμενο Οκτώβριο στο «MyPortal.gr».

Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης

Τζίμης Πανούσης - Tzimis Panousis - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας