Twitter Music
Twitter Music

Το Twitter σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα αυτόνομο μουσικό app για iOS που θα ονομάζεται Twitter Music μόλις στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με το CNET.

Το CNET αναφέρει ότι το Twitter Music θα βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν καλλιτέχνες και θα κάνει streaming μουσικής μέσω του Soundcloud. Η ίδια η εφαρμογή φέρεται να τροφοδοτείται από την τεχνολογία του We Are Hunted, με βάση το Σαν Φρανσίσκο που επεξεργάζεται την ανατροφοδότηση για τραγούδια στα social media προς άλλους ιστότοπους, και όπως λέει το CNET το Twitter το απέκτησε πέρυσι.

Η εφαρμογή λέγεται για να έχει τέσσερα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων του «Suggestions» tab για την προτεινόμενη μουσική, μία «Popular» tab για trending κομμάτια και μια καρτέλα «# NowPlaying» που θα εμφανίζει τραγούδια που έγιναν tweet από άτομα που ακολουθείς στο social network ή στην app.

Σημαντικό είναι, πως οι χρήστες δεν χρειάζεται να έχουν λογαριασμό στο Twitter για να χρησιμοποιούν το Twitter Music, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης διευρύνει τη βάση των χρηστών της.

Αν αυτό αληθεύει, η κίνηση αυτή θα φέρει Twitter σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό χώρο. Το Facebook ετοιμάζει ένα νέο subfeed αποκλειστικά και μόνο για να μοιράζεστε μουσική και το Tumblr πρόσθεσε πρόσφατα μια κατηγορία μουσικής στη σελίδα του. Οι μεγάλες εταιρείες όπως η Apple και η Google δήλωσε επίσης πως εξετάζουν τη δρομολόγηση των υπηρεσιών streaming μουσικής.

Αφήστε το σχόλιό σας