Aπρίλης 2012.Το  Hit  Channel  είχε την μεγάλη χαρά να συνομιλήσει με τους  Truckfighters, λίγο πριν την άφιξή τους το Μάιο για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι  Truckfighters  είναι πιθανότατα η καλύτερη  cult  μπάντα στον πλανήτη με πολύ αφοσιωμένους οπαδούς και καυτές συναυλίες. Λίγες βδομάδες πριν τις συναυλίες τους σε Αθήνα (5 Μαϊου στο Six  D.o.g.s) και Θεσσαλονίκη (6 Μαϊου στο Eightball), ο κιθαρίστας τους, Dango  μας λέει τα τελευταία νέα τους. Mέχρι τότε ακούστε το τελευταίο  album  τους “Mania”  και δείτε το ντοκιμαντέρ  “Fuzzomentary”  σχετικά με την μπάντα! Διαβάστε παρακάτω:

 

Είστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση που έχετε ήδη λάβει από τους οπαδούς και τον Τύπο για το album σας, “Mania;
Ω ναι, έχουμε τρομερές κριτικές στα περισσότερα μέρη και αυτό φαίνεται πολύ καλό υπόψη το γεγονός ότι κάναμε ένα album  μακριά από τα εμπορικά πρότυπα. Είναι η πιο  progressive  δουλειά μας μέχρι τώρα, μας αρέσει, αλλά για λίγο καιρό σκεφτόμασταν κάτι σαν – «τι στο διάολο θα νομίσει ο κόσμος γι’ αυτό;» – Φαίνεται ότι αρέσει στους πραγματικούς λάτρεις της μουσικής και αυτό είναι ωραίο.

 

Πώς πήγε η Αμερικάνικη περιοδεία σας; Ήταν εξοικειωμένοι οι Αμερικανοί οπαδοί με τα τραγούδια σας;

Πήγε πολύ καλά. Έχουμε έναν (μικρό) αριθμό σκληροπυρηνικών οπαδών παντού όπως φαίνεται. Σε κάθε συναυλία υπήρχαν εκεί τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι που μας μιλούσαν και μας έλεγαν ότι περίμεναν τόσο καιρό για να έρθουμε στις ΗΠΑ και που πίστευαν ότι είμαστε η καλύτερη μπάντα στον κόσμο. Ακόμα δεν ξέρω πώς να το χειριστώ, όταν άνθρωποι σε βλέπουν και σε λατρεύουν, σαν να είσαι υπεράνθρωπος, ή ημίθεος ή οτιδήποτε άλλο. Και μετά σου λένε ότι οδηγούσαν 6 ώρες μόνο για να έρθουν για την συναυλία, είναι τρελό και ωραίο. Απλά χρειαζόμαστε λίγο περισσότερους οπαδούς, ώστε να μπορούμε να ζούμε από τη μουσική, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να το κάνουμε, αλλά ακόμα πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω τώρα και στο μέλλον σε «συνηθισμένα» πράγματα. Ηχογραφώ και κάνω μίξη για μπάντες και είμαι ηχολήπτες σε συναυλίες, για παράδειγμα. Μπορώ να σας συστήσω το  Fuzzorama  Records  Studio  Bombshelter  στο  Örebo, πολύ καλό και ωραίο και με πολύ  Rock ’n’ roll αίσθημα. Και δεν είναι και τόσο ακριβό, και είναι ένα studio-κατάλυμα έτσι οι μπάντες μπορούν και να μείνουν εκεί.

 

truck1Είσαι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας  Fuzzomentary’;
Eίμαι πολύ χαρούμενος! Εμείς δεν ασχοληθήκαμε πραγματικά στην παραγωγή της ταινίας. Οι σκηνοθέτες  Jörg Steineck  και  Christian  Macijewski  το έκαναν από τη δική τους οπτική γωνία και δεν ανακατευτήκαμε στα σχέδιά τους.

 

Ήταν δύσκολο να πείσετε τον  Josh  Homme  (Kyuss, Queens  of  The  Stone  Age, Them  Crooked  Vultures) να συμμετάσχει στο  Fuzzomentary’ ; Πόσο αυθόρμητες ήταν οι απαντήσεις του;
Δεν ξέρω τίποτα για το πώς αναμίχθηκε, συγνώμη! Νομίζω όμως ότι γαμεί και δέρνει! Η ταινία ΣΚΙΖΕΙ, ο καθένας θα πρέπει να την παρακολουθήσει!

 

Πιστεύετε ότι οι  studio  δουλειές σας είναι απλά το μέσο για τους οπαδούς να μάθουν τι κάνετε και ότι η πραγματική εμπειρία είναι οι συναυλίες;
Όχι πραγματικά, αυτό είναι διαφορετικό, αλλά και το ίδιο. Το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές μορφές ίσως. Ζωντανά είναι πιο ωμή ενέργεια και δύναμη στα  albums  υπάρχουν λίγο περισσότερες λεπτομέρειες ίσως. Θεωρώ ότι είναι τέχνη το να γράφεις τραγούδια, να τα ηχογραφείς καθώς επίσης και η διαδικασία μίξης τους. Εάν κάνεις κακή μίξη σε αυθεντικά έργα τέχνης, η έκθεσής τους θα είναι άσχημη. Εάν τα μιξάρεις καλά μπορείς να επιτύχεις την ηχητική τελειότητα που έχεις μόνο μέσα στο μυαλό σου τη στιγμή που γράφεις τα τραγούδια.

 

Πόσο κοντά είναι το νέο  album των Truckfighters;
Θα είναι σίγουρα έτοιμο φέτος (σχεδόν σίγουρα).


truck2Θυμώνεις όταν βλέπεις τη μουσική που προωθουν τα  
mainstream  media  και ότι σπουδαίοι μουσικοί, όπως εσείς, πρέπει να έχετε καθημερινές δουλειές για να βγάλετε τα προς το ζειν;

Μονίμως. Μισώ την mainstream  μουσική και νομίζω ότι οι περισσότεροι (κανονικοί) άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Ειδικά όταν πρόκειται για την μουσική (γέλια). Κάνω πάντα το καλύτερο που μπορώ για να μην είμαι «κανονικός», να μείνω μακριά από το μονοπάτι που η κοινωνία με ωθεί. Η κανονικότητα είναι βαρετή.

 

Είσαι ευχαριστημένος με τη θριαμβευτική επιστροφή του LP;
Και ναι και όχι. Εννοώ ότι ο ήχος δεν είναι καλύτερος, κατά τη γνώμη μου. Το καλό είναι ότι όταν βάζεις ένα LP , συνήθως ακούς ολόκληρο το  album, όπως και πρέπει να γίνεται, και όχι να πηδάς ανάμεσα στα τραγούδια όλη την ώρα. Με αυτή την έννοια, δεν μου αρέσει η γενιά του  mp3,. Τα albums  των  Truckfighters  θα πρέπει να ακούγονται ολόκληρα.

 

Υπάρχει κάποια σπουδαία νέα μπάντα από το Örebro  για να μας συστήσεις; Πόσο ενεργή είναι τώρα η σκηνή του Örebro;
Είναι δύσκολο να πω γιατί είμαι λίγο γέρος για να είμαι στα πράγματα. Το Örebro  όμως έχει μια πολύ καλή σκηνή, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν καλά μέρη για συναυλίες, αυτό είναι παράξενο.

 

Τι μουσική ακούς τώρα;
Το album που άκουσα περισσότερο από κάθε άλλο το 2011 ήταν το  ‘The  Great  Cold  Distance’ των  Katatonia. Είναι νομίζω του 2006. Και ηχογραφήθηκε στο  Örebro.

 

Τι πρέπει να περιμένουμε από σας όσον αφορά τις συναυλίες σας στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου;
Τρέλα. Και ελπίζω και λίγο  sex, drugs and rock’n roll  (γέλια).

 

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους Truckfighters.

Τσεκάρετε τα www.truckfighters.com και  www.truckfightersfilm.de

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας