Το έργο του Μάριου Τόκα θα ερμηνεύσουν οι Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και Μπάμπης Στόκας.

Η επιτυχημένη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα που δόθηκε σε Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Θέατρο «Badminton», θα παρουσιαστεί στην Κύπρο. Γλυκερία

Η εκδήλωση εντάσσεται στον προγραμματισμένο διαχρονικό κύκλο παραστάσεων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του κόσμου, με σκοπό την διατήρηση, αξιοποίηση και προώθηση της σπουδαίας μελωδικής παρακαταθήκης των μουσικών του έργων.

Στην παράσταση συμμετέχει η ΛαΪκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία για πρώτη φορά επιλέγει να παρουσιάσει τραγούδια άλλου σπουδαίου συνθέτη, του Μάριου Τόκα. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι καλλιτέχνες: Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και Μπάμπης Στόκας.

Τη σύνθεση του προγράμματος ανέλαβε ο μουσικός παραγωγός και στενός συνεργάτης του Μάριου Τόκα, Ηλίας Μπενέτος. Θα προλογίσει ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.

Ένα μουσικό αφιέρωμα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως «Σ’ Αναζητώ Στη Σαλονίκη», «Η Εθνική Μας Μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια Στάση Εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν Τρελό Φορτηγό», «Δίδυμα Φεγγάρια», «Αννούλα Του Χιονιά», «Το Σημάδι», «Η Δική Μου Πατρίδα», «Πενταδάχτυλος» κ.ά.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» στη Λεμεσό.

Δείτε επίσης:
Όταν «Η Εθνική Μας Μοναξιά» του Μάριου Τόκα
φλέρταρε με τη μοναξιά του συρταριού

Δημήτρης Μητροπάνος - Η Εθνική Μας Μοναξιά (cover) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας