tobi3HIT CHANNEL ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Οκτώβρης 2011.Το  Hit Channel  είχε την τύχη να μιλήσει με έναν πολύ ταλαντούχο μουσικό και συνθέτη:τον  Tobi. O Tobi είναι μόλις 16 χρονών και πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του  album “Spirit In Me” από την McTrax Records. Ο Andy Fraser  (μπασίστας των Free, John Mayall)  έκανε την τρομερή παραγωγή. Ο  Tobi  είναι μέσα στις υποψηφιότητες για τα Βραβεία  Grammy  σε 9 κατηγορίες. Διαβάστε παρακάτω τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε:

 

Είσαι ικανοποιημένος από τα σχόλια που έχεις ήδη λάβει για το ‘Spirit  In  Me’ album;
Είμαι πολύ χαρούμενοςμε τις κριτικές και τις απόψεις που οι άλλοι άνθρωποι έχουν για τη μουσική μου, δεδομένου ότι είναι μόλις το πρώτο μου  album  και αισθάνομαι ότι έχω πολλά περισσότερα να δώσω  με το επόμενο  album μου.

 

Πότε γράφτηκαν τα τραγούδια; Από ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις  τραγούδια;

Ξεκίνησα να γράφω στα 12 με μια μπάντα  που και λεγόταν  “Wired”  στην οποία ήμουν ο κιθαρίστας . Το “Need  You Tonight”  το οποίο αρχικά ονομαζόταν “Remember”  ήτα νένα από τα πρώτα τραγούδια που άρχισα να γράφω  (το  riff  της κιθάρας) και στη συνέχεια το ‘βαλα  στο ράφι, επειδή πήγα σε κάτι άλλο που κάνω μέχρι σήμερα.

 
tobi2Ο  Andy  Fraser  έκανε πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή. Αισθάνεσαι τυχερός για το γεγονός ότι έχεις τον  Andy  ως παραγωγό και συνεργάτη;

Όχι δεν αισθάνομαι τυχερός, είμαι τυχερός! Είναι καταπληκτικό να συνεργάζεσαι με τον  Andy, έχει αυτό το παλιό  rock  ύφος, αλλά το στυλ στη σύνθεσή του, έχει επίσης μια μεγάλη  reggae  αίσθηση σε ό, τι κάνει.

 

Ποιο τραγούδι σου αρέσει περισσότερο να  το παίζεις ζωντανά; Υποθέτω  το ‘The Real Thing’  και  το ‘All  Along’  θα είναι δυναμίτες πάνω στη σκηνή!

Αγαπώ πραγματικά το “Real  Thing” ,είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό  live, επίσης, αυτό μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά πιστεύω ότι επίσης αγαπώ να παίζω το  “You  And  Me”, επειδή είναι χαλαρό που μου δίνει χρόνο για να μπω πραγματικά μέσα στη μουσική.

 
Στο ‘Halfway  There’ ακούω ένα εκπληκτικό ήχο που μοιάζει με  Hammond. Τι είναι αυτό; Δίνει μια  60s-70s  χροιά η οποία είναι γαμάτη!
Φυσαρμόνικα από τον  Kevin Wyatt.

 

tobi1Τι νομίζεις  ότι είναι το πιο ξεχωριστή πράγμα στο ‘Spirit  In  Me’, το οποίο διαφέρει από τα άλλα albums γενικά; Πιστεύω ότι είναι το ξεκάθαρο, παιγμένο από ανθρώπινο χέρι, μπάσο.
Για μένα θα ήταν το ζωντανό παίξιμο και το εύρος από διάφορα είδη στο άλμπουμ.

 

Το υλικό από το δεύτερο  album  σου θα είναι στο ίδιο στυλ με το ντεμπούτο σου; Πόσο  έχει  εξελιχθεί η σύνθεσή σου  από την περίοδο που έγραψες τα τραγούδια για το ‘Spirit in Me’;

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το επόμενο  album  με το  “Spirit  In  Me”, λόγω της συνεργασίας ανάμεσα σε μένα και τον  Andy. Εκτός από αυτό,θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

 
Παίζεις καθόλου διασκευές κατά τη διάρκεια των  συναυλιών σου; Εάν ναι, ποια τραγούδια;
Συνήθως πάντα παίζω ένα τραγούδι του  John Mayer, αν έχω ακουστική τότε το ‘Neon’, αν έχω ηλεκτρική το ‘Dancing In A Burning Room’. Μερικές φορές κάνω από  Robin  Thicke, το ‘Lost  Without  You’.

 

Τι προσδοκίες έχεις από το γεγονός ότι είστε επιλέξιμος για ψηφοφορία σε 9 κατηγορίες για τα βραβεία  Grammy  του 2012; Αιφνιδιαστήκες από αυτό;

Ναι, ήταν πολύ περίεργο και ήμουν εντελώς έκπληκτος, που ήταν μετά συνειδητοποίησα ότι δεν μπλέχτηκα καθόλου μ’αυτό, και ήταν πραγματικά αληθινό.

 

Με ποιον καλλιτέχνης θα θέλες  περισσότερο να δουλέψεις/ παίξεις / περιοδεύσεις μαζί του;

Αυτό είναι πάντα μια δύσκολη ερώτηση για μένα, καθώς υπάρχουν τόσοι πολύ. Θα ήθελα πολύ να παίξω στο  Crossroads  Festival  με τον  Eric  Clapton. Αλλά επίσης θα ήθελα να βγω περιοδεία με τον  John  Mayer.

 

Πηγαίνεις σχολείο; Πόσο χρόνο αφιερώνεις καθημερινά στη μουσική;

Τελείωσα το σχολείο τον Ιούνιο κι έτσι έχω πολύ χρόνο για το  studio  και τη σύνθεση. Έχω επίσης κάνει κάποια μαθήματα για να με κρατήσω απασχολημένο και να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου με την κιθάρα, δεν υπάρχουν περιθώρια για να τεμπελιάσω.

 

Στείλτε ένα μήνυμα στους ακροατές σου.
Αν σας αρέσει η μουσική μου και θα θελατε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου στο http://www.tobiofficial.com

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον  Tobi  για τις απαντήσεις του και στον Curtis Smith από την Maelstrom Public Relations  για την σπουδαία βοήθεια του..

Τσεκάρετε το http://www.tobiofficial.com

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας