«Είστε έτοιμοι;»… Το «X Factor» επανέρχεται στην ελληνική τηλεόραση!

Το μουσικό talent show του «X Factor» επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του «ΣΚΑΪ».

Το επιτυχημένο concept του «X Factor» έχει προβληθεί σε περισσότερες από 145 χώρες ανά τον πλανήτη, έχοντας αναδείξει τραγουδιστές που απασχόλησαν το διεθνές μουσικό στερέωμα. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή των One Direction, πέντε αγοριών τα οποία προσήλθαν ξεχωριστά στις οντισιόν της Μεγάλης Βρετανίας και έγιναν «ένα» έπειτα από την ιδέα του Simon Cowell (εμπνευστή του «X Factor»). Άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες οι οποίες αναδύθηκαν μέσα από το «X Factor» είναι η Leona Lewis και οι Little Mix.

Στις θέσεις της κριτικής επιτροπής θα βρεθούν οι φυσιογνωμίες έμπειρων καλλιτεχνών και συνθετών. Η τετράδα που θα αναλάβει τον καίριο ρόλο της καθοδήγησης των διαγωνιζομένων σε κάθε φάση του «X Factor» είναι η εξής:

Πέγκυ Ζήνα

Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε την αγαπημένη καλλιτέχνιδα στη θέση αυτή. Η Πέγκυ Ζήνα με την εικοσαετή καριέρα της στη μουσική και την αναγνώριση που εισπράττει από κοινό και συναδέλφους εγγυάται ότι θα μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στους ελπιδοφόρους τραγουδιστές που θα ριχτούν στη «μάχη» του «X Factor».

Θοδωρής Μαραντίνης

Ο Θοδωρής Μαραντίνης θα γευτεί, επίσης, την πρωτόγνωρη γι’ αυτόν εμπειρία του μέντορα σε talent show. Η αξιοζήλευτη πορεία του με το δημοφιλές συγκρότημα των Onirama θα αποδειχθεί περγαμηνή κομβικής σημασίας κατά την εξέλιξη του «X Factor».

Τάμτα

Η Τάμτα έχει θητεύσει με επιτυχία στη γεωργιανή έκδοση του «X Factor». Δε χρειάζεται κατατόπιση για την ελληνική μεταφορά του «παιχνιδιού». Οι δύο διαφορετικοί λαοί που συνδυάζονται αρμονικά στη ψυχοσύνθεσή της και το ανατρεπτικό pop style το οποίο ακολουθεί καθιστούν την τραγουδίστρια ως μία από τις εκπλήξεις τις οποίες θα παρακολουθήσουμε.

Γιώργος Θεοφάνους

Ο πλέον έμπειρος όσον αφορά στην παρουσία του στους διαγωνισμούς αυτού του είδους. Ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «X Factor» στις τρεις σεζόν που προβλήθηκε στην Ελλάδα. Ο αναγνωρισμένος συνθέτης θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με το νέο κύκλο του show. Με τις παραστάσεις τις οποίες έχει αποκομίσει θα φέρει τους… πρωτοεμφανιζόμενους κριτές ακόμη πιο κοντά με τη φιλοσοφία του «X Factor».

Η παρουσίαση των backstage όσο θα εξελίσσονται οι ακροάσεις και ο κορμός του «X Factor» θα είναι στην ευθύνη της Ευαγγελίας Αραβανή. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν επίσημα οι οντισιόν ώστε το «X Factor» να έρθει επίσημα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ποιος θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του talent show; Το όνομα του Σάκη Ρουβά συζητείται έντονα. Πιθανότατα ο Έλληνας star θα κληθεί να μεταφέρει τη λάμψη και την εμπειρία του και στην τέταρτη σεζόν του «X Factor», καθότι παρουσίαζε τις προηγούμενες τρεις.

Με ποια δισκογραφική εταιρεία θα υπογράψει συμβόλαιο ο νικητής του «X Factor»; Βάσει των κανονισμών του franchise, οι οποίοι τηρούνται απαρέγκλιτα, τα δικαιώματα σύναψης σύμβασης με τον νικητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες κατέχει η Sony Music. Βέβαια, η θυγατρική της συγκεκριμένης πολυεθνικής τερμάτισε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα το 2013. Πλέον, το διεθνές ρεπερτόριο της Sony Music διανέμεται στη χώρα μέσω συνεργασίας με τρίτη εταιρεία. Αναμένεται η φόρμουλα που θα βρεθεί.

Αφήστε το σχόλιό σας