Το Twitter αντικατέστησε το πλήκτρο «Favorite» με «Like»!

Το Twitter πήρε τη μεγάλη απόφαση να αντικαταστήσει το πασίγνωστο κουμπί του «Favorite» με «Like», θυμίζοντας πλέον στο έπακρο τη λειτουργία του ανταγωνιστικού Facebook.

Η αλλαγή δεν επηρεάζει στην πράξη τον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου καθότι παραμένει το «Retweet», τα hashtags και η λογική του «Like» εξακολουθεί να είναι η έκφραση ότι η δημοσίευση «είναι αγαπημένη» ή «αρέσει» στον χρήστη. Το γεγονός όμως ότι η ένδειξη του εν λόγω πλήκτρου έχει μετατραπεί από αστέρι σε καρδιά έχει γίνει θέμα συζήτησης στους Έλληνες χρήστες του Twitter.

Θυμίζουμε ότι το αντίπαλο δέος του Facebook (1,27 δισ. χρήστες) έχει ανακοινώσει προ πολλού την πρόθεση να βάλει περισσότερες επιλογές στο «Like», προσθέτοντας emoticon με συναισθήματα (love, happy, angry κ.ο.κ.), τα «πλήκτρα αντιδράσεων». Παρ’ όλα αυτά το Twitter (234 εκ. χρήστες) πρόλαβε στη… γωνία τον Mark Zuckerberg και εισήγαγε πρώτο την «καρδιά». Επιπλέον, η στήλη «Favorites» στα προφίλ μετονομάστηκε με τη σειρά της σε «Likes».

«Η καρδιά είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο που αντηχεί σε όλες τις γλώσσες, τους πολιτισμούς και τις ζώνες ώρες. Η καρδιά είναι περισσότερο εκφραστική, δίνοντάς σας την δυνατότητα να μεταβιβάσετε ένα εύρος συναισθημάτων και να συνδεθείτε εύκολα με άλλα άτομα…», υποστηρίζει το Twitter για την αλλαγή.

Πρόσφατα το Twitter επέλεξε να λανσάρει και τη διεξαγωγή ψηφοφοριών από τα προφίλ, σε μία ακόμη κίνηση που έφερε άρωμα Facebook.

Εσείς τι προτιμάτε, «Favorite» ή «Like»;

Ακολουθήστε μας στο Twitter!

Σας άρεσε το άρθρο; Tweet-άρετέ το & ενημερώστε τους Followers σας για την αλλαγή!

 

Αφήστε το σχόλιό σας