Το Spotify χωρίς να το θέλει είναι γεμάτο από ναζιστικές playlist

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,981ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
848ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

«Gass η εβραϊκή μουσική», «Αίθουσα αερίων για τους Εβραίους», «Κάψτε τους Εβραίους» είναι μερικοί από τους τίτλους των εν λόγω playlist.

Σύμφωνα με έρευνα της Ισραηλινής εφημερίδας The Times of Israel, το Spotify, η δημοφιλής πλατφόρμα μουσικής, είναι γεμάτη από playlist με ναζιστικά και Χιτλερικά θέματα. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα Spotify αφού παρόμοιες λίστες αναπαραγωγής βρίσκονται και στο YouTube και στο Amazon Music.

«Κάψτε τους Εβραίους» ,«Gass η εβραϊκή μουσική», «Αίθουσα αερίων για τους Εβραίους» είναι μερικοί από τους τίτλους των εν λόγο playlist, αλλά σύμφωνα με την έρευνα υπάρχουν και λίστες με τίτλους όπως «ο Χίτλερ δεν έκανε τίποτα κακό» και «Τραγούδια που τροφοδοτούν τις στάχτες της Άννας Φρανκ».

Το Spotify είπε ότι έχει απομακρύνει την αντισημιτική μουσική από την πλατφόρμα, αλλά πολλά από αυτά τα playlist δεν έχουν ακόμα αφαιρεθεί. Δεν είναι ακόμη και η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στο Spotify, ήδη από το 2017 37 μουσικοί είχαν αφαιρεθεί από το Spotify για τις νεοναζιστικές και ρατσιστικές συμπάθειές τους.

Αφήστε το σχόλιό σας