Πάλι τα δικαιώματα μπαίνουν στη μέση και η DMCA παραμονεύει…

SoundCloud. Το σπίτι του δωρεάν streaming audio, με κλιπ κατ ‘ευθείαν από τους αντίστοιχους καλλιτέχνες ή την ετικέτα των πηγών τους. Με φιλικό προς το χρήστη interface και mobile app που κάνει το site ένα από τα αγαπημένα για πολλούς λάτρεις της μουσικής . Αλλά τα τόσο ωραία πράγματα δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα, δυστυχώς, το SoundCloud αναμένεται να συμμετέχει σε συζητήσεις με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες σε θέματα αδειοδότησης και καλλιτεχνικά δικαιώματα .

Σύμφωνα με αυτά που μαθαίνουμε από τη Digital Music News σημαντικές ετικέτες είναι δυσαρεστημένοι με τη δύσκολη γι’ αυτές διαδικασία του SoundCloud να αποσύρει κάθε μεμονωμένη παράβαση των αρχείων που έχουν δικαιώματα. To SoundCloud παρέχει αυτή τη δυνατότητα και ο νόμος δεν απαιτεί την παρακολούθηση από τρίτους, χρήστες που κάνουν upload (όπως στο SoundCloud), εφ ‘όσον τις μεγάλες δισκογραφικές είναι σε θέση να κατεβάσουν τις παραβάσεις κατά την κρίση τους. Έτσι, η μουσική μπορεί να παραμένει ελεύθερη, για το μεγαλύτερο μέρος της.

Αλλά να ενημερώνει το SoundCloud για κάθε μικρό re-post και παράνομο upload στον κατάλογο μιας δισκογραφικής είναι σχεδόν αδύνατο. “Ο (κατάλογος) τους είναι σε όλο το SoundCloud, και είναι ουσιαστικά πολύ δύσκολο να τον ελέγχεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσει” είπε μια πηγή στη DMN. Επιπλέον, “Το SoundCloud δεν θέλει να το ξεκινήσει αυτό γιατί θα μπορούσαν να βγουν εντελώς χαμένοι, (με τις απαιτήσεις αφαίρεσης από τη DMCA). Και αυτός είναι μόνο ένας τρόπος (οι μεγάλες δισκογραφικές) θα ξεκινήσουν πόλεμο. ”

Η υπηρεσία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο επόμενος είναι λογικό να συγκεντρώνει περισσότερη προσοχή και όπως φαίνεται ήρθε ο καιρός να έρθει αντιμέτωπη με αυτά τα θέματα. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον και πως θα αλλάξει η πολιτική χρήσης του SoundCloud.

Αφήστε το σχόλιό σας