Αυτό «Το Σκυλί» έχει μόνο μία πατρίδα: Την αληθινή μουσική που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Ο Κόμης Χ και οι Μειδίαμα είναι κάτω από τον ίδιο ουρανό με όλους μας.

Ο Κόμης Χ, ή κατά κόσμον Λευτέρης Παναγιωτίδης, άρχισε να παρατηρεί την πραγματικότητα που τον περιβάλλει και να την προσδιορίζει φτιάχνοντας ρίμες, σε ηλικία 15 ετών.

Η αγάπη για τη μουσική πρώτα, και μετά η αγάπη για τον τρόπο που αυτή εκδηλώνεται (hip hop), υπήρξε βασικό συστατικό αυτής της σχέσης.

Η απογείωση της δημοτικότητάς του ήρθε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι «Αγάπη Είναι» το 2007. Η επιβράβευση αυτή απέδειξε θριαμβευτικά πως το hip – hop και οι εκπρόσωποί του αποτελούν κυρίαρχο μουσικό ρεύμα στην ελληνική μουσική πραγματικότητα, και πως ο Κόμης Χ είναι δυναμικός εκφραστής αυτού του μουσικού ρεύματος.

Ο Λευτέρης Παναγιωτίδης προσεγγίζει τη μουσική με το δρόμο της καρδιάς, όπως όσοι πραγματικά παλεύουν να επικοινωνήσουν με το συνάνθρωπο τους.

«Το Σκυλί» είναι ένα τραγούδι για τη μοναδικότητα του καθένα. Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα μέσα μας. Μήπως τελικά η ρίζα μας είναι όπου πατάμε; Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Είμαστε όλοι ίσοι. Ίδιος καθαρός ουρανός. Ίδια γκρίζα σύννεφα. Κι εμείς όλοι από κάτω.

«Είμαι το μπάσταρδο σκυλί. Απλά περνάω από τη γειτονιά σου», Κόμης Χ.

Το συγκρότημα Μειδίαμα είναι μία πενταμελής rock μπάντα με ελληνικό στίχο που τη χαρακτηρίζει ο πειραματικός και ατμοσφαιρικός ήχος της.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

 

Αφήστε το σχόλιό σας