Αρχική Μουσική Μουσικά Νέα Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει την Eurovision 2020

Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει την Eurovision 2020

-

Δες και αυτά

Ανακοινώθηκε η πόλη της Ολλανδίας στην οποία θα διοργανωθεί η Eurovision του 2020.

Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον 65ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, καθώς η ολλανδική πόλη – λιμάνι υπερίσχυσε της μοναδικής αντιπάλου της, της νότιας πόλης του Μάαστριχτ.

Ο Ολλανδός Duncan Laurence, τραγουδιστής και συνθέτης, ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, επικρατώντας 25 άλλων διαγωνιζομένων τραγουδώντας και παίζοντας στο πιάνο την μπαλάντα του «Arcade».

Ως νικήτρια χώρα, η Ολλανδία αυτομάτως έγινε η οικοδέσποινα του επόμενου κύκλου της μεγαλύτερης live μουσικής εκδήλωσης, την οποία είδαν πέρυσι 180 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων κατοίκων, που θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός στις 16 Μαΐου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ, ήταν το φαβορί στη δημοσκόπηση που έγινε στον ιστότοπο της Eurovision, λαμβάνοντας ποσοστό 57% από τους περίπου 26.000 ψηφίσαντες, σε σχέση με το 43% που έλαβε το Μάαστριχτ.

Αρκετές ακόμη ολλανδικές πόλεις, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Άμστερνταμ, αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη Εurovision 2020.

Έως σήμερα, 34 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Αφήστε το σχόλιό σας