Τόσο μοναδικό που θα φέρει επανάσταση στη μουσική βιομηχανία.

Η επιτυχία της virtual συναυλίας του Marshmello στο Fortnite πριν από μερικές μέρες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ο διάσημος DJ με το άσπρο κράνος έφερε 10,7 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Fortnite με τα 8,3 εκατομμύρια το Νοέμβριο του 2018.

Η εταιρία πίσω από Fortnite, η Epic Games, επιβεβαίωσε ότι ήταν μέχρι στιγμής η καλύτερη ημέρα για το Fortnite. Περίπου 11 εκατομμύρια παίκτες συμμετείχαν στη συναυλία στο παιχνίδι στο Pleasant Park, αλλά ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει ακόμη μετρήσεις από αυτούς που είχαν συντονιστεί στο Twitch ή σε άλλες πλατφόρμες streaming . Το βίντεο από τη «συναυλία» που ανέβηκε αργότερα στο youtube έχει από μόνο του πάνω από 27 εκατομμύρια προβολές μέχρι τη στιγμή που γράφεται το κείμενο.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο ήταν η αύξηση των fan στο ψηφιακό προφίλ του Marshmello. Πολλά από τα κανάλια του στα social είδαν τεράστια αύξηση των followers μετά το event. Σύμφωνα με τον αναλυτή δικαιωμάτων, Jose Arroyo, το κανάλι του Marshmello στο YouTube κέρδισε 700.000 νέους συνδρομητές μια μέρα αργότερα, με το συνολικό αριθμό των προβολών του να γνωρίζει 500% άνοδο. Θέλετε και άλλο; Στο Twitter κατά τη διάρκεια της ημέρας η συναυλία αναφέρθηκε πάνω από 50.000 φορές.

marshmello fortnite concert

Παρόλο που αυτή δεν ήταν η πρώτη εικονική συναυλία του είδους. Στο παρελθόν (το 2018 το Minecraft είχε πραγματοποιήσει το Coalchella festival, ακόμη και το 2008 οι U2 είχαν κάνει κάτι ανάλογο, όπως και οι Duran Duran το 2006 σε συνεργασία με το online game Second Life) έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους ενέργειες σε video games, ωστόσο καμία προσπάθεια δεν άγγιξε τα νούμερα του Fortnite.

Με τέτοια νούμερα και τόση επιτυχία αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως εμφάνιση του Μello στο παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ρεκόρ χρηστών.  Σίγουρα θα δούμε και άλλα τέτοια στο μέλλον, αλλά αυτό που γίνεται σαφές είναι πως ένα παιχνίδι με τόσο φανατικό κοινό έχει τη δύναμη και μπορεί να αλλάξει και να γιγαντώσει υπάρχουσες «βιομηχανίες», αλλά και να δώσει το έναυσμα για την γέννηση νέων αγορών. Ίσως μελλοντικά αλλάξει και τον τρόπο που θα γίνονται οι συναυλίες.

Ναι ούτε σε μας θα άρεσε αυτό αλλά πριν αρχίσεις να φωνάζεις θα σου πούμε πως οι συναυλίες με τις μεγαλύτερες συμμετοχές είναι αυτές των Rod Stewart στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1994 και του Jean-Michel Jarre στη Μόσχα το 1997 με πάνω από 3,5 εκατομμύρια κόσμο αντίστοιχα, ενώ στο Woodstock ήταν πάνω από 400.000 άτομα.

Αφήστε το σχόλιό σας