Από τις 6 Ιανουαρίου το Netflix δέχεται χρήστες από την Ελλάδα.

Η δημοφιλής πλατφόρμα του Netflix είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 190 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Η αμερικανική υπηρεσία προβάλλει στους χρήστες της μία ευρεία γκάμα πασίγνωστων και μη ξένων τηλεοπτικών σειρών, εκπομπών και κινηματογραφικών ταινιών. Οι συνδρομητές παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα σε υψηλή ανάλυση μέσω οποιαδήποτε συσκευές υποστηρίζει σύνδεση με το internet (υπολογιστής, smartphone, Smart TV, PlayStation 3, Xbox 360, Wii).

Μέχρι πρότινος στο Netflix μπορούσαν να εγγραφούν μόνο χρήστες από χώρες όπως οι Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Νέα Ζηλανδία και πολλές ακόμη. Οι ιθύνοντες αποφάσισαν την επέκταση των δραστηριοτήτων του δικτύου σε νέες αγορές και από τις 6 Ιανουαρίου 2016 το Netflix δέχεται κατοίκους από μία σειρά εδαφών στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Παράλληλα, η υπηρεσία εγκαινίασε τη λειτουργία της σε παραπάνω από 130 χώρες ανά των πλανήτη όπως η Ρωσία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Τουρκία, η Νότια Αφρική και σε περιοχές όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και η Μέση Ανατολή.

«Από σήμερα και στο εξής, θα ακούμε και θα μαθαίνουμε, προσθέτοντας σταδιακά περισσότερες γλώσσες, περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερους τρόπους για να αλληλοεπιδράσει το κοινό με το κοινό», δήλωσε ο CEO της πλατφόρμας, Reed Hastings, με αφορμή το λανσάρισμά της στις καινούριες περιοχές.

Τον Οκτώβριο του 2015 οι συνδρομητές του Netflix ξεπέρασαν τα 69,17 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2/3 σχεδόν (43 εκ.) συναντώνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η άνοδος της πλατφόρμας την τελευταία πενταετία είναι θεαματική και εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το μοντέλο που θα ακολουθεί η τηλεόραση έπειτα από δέκα χρόνια. Το δίκτυο κατέχει την αποκλειστική διανομή διάσημων σήριαλ όπως μεταξύ άλλων το «House Of Cards» και το «Orange Is The New Black», αμφότερα εν αναμονή της πρεμιέρας του τέταρτου κύκλου τους. Μία από τις νέες παραγωγές είναι το «Narcos», το οποίο βασίζεται στο πρόσωπο του Κολομβιανού «βασιλιά της κοκαΐνης», Pablo Escobar.

Ένα δείγμα από τις σειρές που προβάλλονται στο Netflix είναι οι «Sherlock», «The Walking Dead», «Family Guy», «Heroes», «Breaking Bad» και «Mad Men». Βέβαια, το τηλεοπτικό blockbuster του «Game of Thrones» είναι εκτός της λίστας.

Το περιεχόμενο παρέχεται έναντι μηνιαίας συνδρομής (σ.σ. υπάρχουν 3 επίπεδα συνδρομών στα 7.99, 9.99 και 11.99 €), ωστόσο δίνεται η δυνατότητα δοκιμαστικής παρακολούθησης για έναν ολόκληρο μήνα όπου η εγγραφή μπορεί να μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή.

Αφήστε το σχόλιό σας