Αρχική Μουσικά Νέα Rock/Metal music Το νέο βίντεο του «Rocket Man» άφησε έκπληκτο τον Elton John

Το νέο βίντεο του «Rocket Man» άφησε έκπληκτο τον Elton John

-

Δες και αυτά

Οι νικητές του διαγωνισμού που ξεκίνησε από το YouTube έχουν ξανακάνει τα video από τρία κλασικά που γράφτηκαν από τον Elton John και Bernie Taupin: «Rocket Man», «Bennie and the Jets» και «Tiny Dancer»

Elton John και Bernie Taupin, μια από τα πιο ταλαντούχες ομάδες δημιουργών στην ιστορίας της μουσικής, συνεργάστηκαν πρόσφατα με το YouTube. Η ιδέα είναι απλή: ένα παγκόσμιο διαγωνισμό για να φανταστούμε εκ νέου τα video clip από τρία κλασικά που γράφτηκαν από το δίδυμο στη δεκαετία του ’70: Rocket Man, Bennie and the Jets και Tiny Dancer. Οι νικητές ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με την ευκαιρία της 50ής επετείου της συνεργασίας μεταξύ των δύο δημιουργών.

Ο John είπε ότι ήταν «έκπληκτος και συγκινημένος» από το βίντεο και από την όλη εμπειρία: «Το μέλλον της δημιουργικότητας είναι σίγουρα σε συνεργασίες, με τη συγχώνευση των τεχνών και διαφορετικών τεχνολογιών. Πραγματικά, ήταν φανταστικό για να δουλέψεις με μια νέα γενιά ταλέντων και να μοιραστείς την όλη διαδικασία μέσω του YouTube».

Ο Majid Adin μετέτρεψε το video του Rocket Man στην ιστορία της προσωπικής του εμπειρίας: είναι ένας Ιρανός πρόσφυγας που κατέφυγε στην Αγγλία. Οι στίχοι του Taupin αποκτά αποχρώσεις πολύ πιο μελαγχολικές σε αυτό το σενάριο, ιδίως η φράση «I think it’s gonna be a long, long time».

Ο σκηνοθέτης Jack Whitley και η χορογράφος Laura Bronhill προτείναν μια πειραματική έκδοση του Bennie and the Jets. Το βίντεο, που χαρακτηρίζουν οι ασπρόμαυρες εικόνες και περίτεχνες κινήσεις, δανείζεται σε μεγάλο βαθμό από τη παράδοση των μιούζικαλ του Busby Berkeley και από το Metropolis, το αριστούργημα του  1927 του Fritz Lang.

Η προσέγγιση του σκηνοθέτη Max Weiland, νίκης για το βίντεο του Tiny Dancer, είναι σίγουρα η πιο απλή από όλες. Το έργο του είναι γιορτή του εκλεκτικισμού του Λος Άντζελες και δείχνει πως το hit του 1971 εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα road song όλων των εποχών. Το βίντεο αναπηδά μεταξύ διαφορετικών χαρακτήρων που όλοι εμπλέκονται στο να διασχίζουν την πόλη πάνω στα αυτοκίνητά τους, υπάρχει και ένα cameo του Marilyn Manson που κρατά ένα πύθωνα. Έχουν ένα κοινό στοιχείο: τραγουδούν με την καρδιά τους το τραγούδι που γράφτηκε από τον δίδυμο.

Αφήστε το σχόλιό σας