Τρίτη 24/9/2013 και ώρα 12:30 είμαι έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για τη συνέντευξη τύπου για τον Παύλο Φύσσα

Από τον Κωνσταντίνο Φέγκα

Με την είσοδο μου στην αίθουσα βλέπω στην ίδια παρέα τον Πρύτανη και τον Μεντζέλο από τα Ημισκούμπρια με τον BD Foxmoor από τους Active Member (που υπό άλλες συνθήκες ίσως το θεωρούσα φάρσα) με φιλική διάθεση λες και δεν είχε γίνει τίποτα μεταξύ τους τόσα χρόνια… Μαζί τους επίσης ήταν και οι Tiny Jackal, Ευθύμης, Τοτέμ, Μόνιμος Κάτοικος, Ραψωδός Φιλόλογος, Νικήτας Κλιντ από Ρόδες United, Οδυσσέας από Razastarr, Εισβολέας, 12ος Πίθηκος και η Sadahzinia (συγνώμη αν ξέχασα κάποιον).

Το άρθρο αυτό δεν το έγραψα για να σας μεταδώσω τι έγινε εκείνη την μέρα. Αν θέλετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να δείτε τα βίντεο που υπάρχουν στο youtube και να μην κουράζεστε άλλο με την ανάγνωση. Αυτό το άρθρο δεν το έγραψα σαν φωτορεπόρτερ, αλλά σαν Κωνσταντίνος, γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει ξεχάσουμε κάποια πράγματα για να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι και να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!

Για αρχή πρέπει να ξέρετε ότι «Ο Παύλος δεν ήτανε πουθενά! Δεν ήταν ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε τίποτα. Σε ένα πράγμα πίστευε πάντα, στο ελεύθερο πνεύμα!», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Αθανάσιος Περάκης (Tiny Jackal) για τον αδελφικό του φίλο, για να μην υπάρχει κάποια λανθασμένη πολιτική ταύτιση, όπως ζητήσανε και οι ίδιοι οι γονείς του Παύλου! Και επειδή τα όνειρα μας δείχνουν το «ποιοι πραγματικά είμαστε», δύο ήταν τα μεγάλα όνειρα του Παύλου ήταν : 1) Να δει τη Hip Hop και τη Low Bap σκηνή ενωμένη που το πέτυχε εν μέρει και 2) να φτιάξει ένα ίδρυμα που να δίνει στέγη σε άστεγους και να παραδίδει μαθήματα (γραμμάτων ή μουσικής) σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν! Αυτός ήταν ο Παύλος!

Από αυτή τη συνέντευξη τύπου συγκράτησα τα λόγια του Εισβολέα που είπε ότι αν θέλουμε να πολεμήσουμε τον φασισμό ας ξεκινήσουμε από τον φασίστα/ εγωισμό μέσα μας και να ψάξουμε να βρούμε το φως και την αγάπη, όπως κάποτε είχε πει ο Παύλος στον 12ο Πίθηκο! Ας γίνουν η παιδεία και ο πολιτισμός μας τα όπλα μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό! Και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει ενότητα και ομόνοια μεταξύ μας , παρά τις όποιες διαφορές μας, για να μην επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα!

Θα ήθελα να δώσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Φύσσα και της εύχομαι κουράγιο και δύναμη για να αντέξουν!

Και θα κλείσω με έναν ποιητικό τρόπο, θα χρησιμοποιήσω τους στίχους που έγραψε ο κύριος Μεντζέλος λίγο πριν την συνέντευξη τύπου και μοιράστηκε μαζί μας:

«Με ρούμι, τεκίλα και άφθονη μπύρα,

κοιτάζοντας ψηλά, την απόφαση μου πήρα.

Τέρμα στον πόνο, τέρμα στο ίσως,

τέρμα στο σκοτάδι, τέρμα στο «ίσως»

«Ναι» στο χαμόγελο για όλα τα παιδιά!

Σήμερα σας δίνω της καρδιάς μας τα κλειδιά!

All together-νοσύνη, φτιάχνω νέα λέξη!

Και τον Μπαμπινιώτη πλέον να τα χει παίξει…

Το Hip Hop είναι κουλτούρα, είναι ένωση και ρίμα!

Είναι κτήμα μας, είναι του δρόμου ποίημα!

Είναι εικόνα που περνάει σαν αστραπή

κι ίσως κάπου εκεί ψηλά χαμογελάει ο Killah P! »

Αφήστε το σχόλιό σας