Ο Frank Sinatra είχε ροπή προς την αφηρημένη ζωγραφική.

Το Δεκέμβριο, ο οίκος «Sotheby’s» θα διενεργήσει δημοπρασία των αντικειμένων που ανήκουν στο κληροδότημα της Barbara Sinatra: Έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και άλλα.

Η δημοπρασία, με τίτλο «Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra», προβλέπεται να δώσει μία καινούργια εικόνα της ζωής του διάσημου ζεύγους, αλλά και της καλλιτεχνικής καριέρας του Αμερικανού τραγουδιστή και ηθοποιού.

Θα αποκαλυφθεί μία ολότελα διαφορετική πλευρά του «Mister Blue Eyes», καθότι μία ελαιογραφία με τίτλο «Αφηρημένο, στην παράδοση του Montrian» (1991) φέρει την υπογραφή του.

Με σαφή αναφορά στον Ολλανδό ζωγράφο Piet Mondrian (και ιδρυτή του καλλιτεχνικού ρεύματος De Stilj), ο πίνακας αποδεικνύει ότι ο Frankie είχε μία άγνωστη έως σήμερα ροπή προς την αφηρημένη ζωγραφική.

Το έργο αναμένεται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων, ενώ θα δημοπρατηθούν και άλλοι πίνακες του Frank Sinatra.

Μεταξύ των άλλων πινάκων που κοσμούσαν το σπίτι των Barbara και Frankie είναι και ένα πορτρέτο του Sinatra από τον Norman Rockwell, αλλά και έργα των Pablo Picasso, Childe Hassam και Walt Kuhn. Η δημοπρασία περιλαμβάνει και ένα ιδιαίτερο σετ κεραμικών ειδών κουζίνας, σε πράσινο χρώμα και με θέμα το μαρούλι.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για το «Barbara Sinatra’s Children’s Center».

Φωτογραφίες

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας