μολύβι ματιώνΤο μολύβι ματιών κάνει το βλέμμα μας να δείχνει πάντοτε ελκυστικό και όμορφο!
Καθορίζει ομοιόμορφα το σχήμα των ματιών μας δίνοντας έμφαση στο βλέμμα μας!
Όμως πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τις μουτζούρες που πιθανόν να δημιουργηθούν μετά από το μολύβι, κάνοντας το βλέμμα μας να δείχνει θαμπό και τα μάτια μας να μοιάζουν σαν να έχουν μαύρους κύκλους;
Ακολούθησε ορισμένες συμβουλές ώστε να παραμείνει το μολύβι στη θέση του!

1. Πριν από την εφαρμογή του μολυβιού, καθάρισε καλά το πρόσωπο σου με μια λοσιόν για τα μάτια, ώστε να διώξει κάθε πιθανή λιπαρότητα που υπάρχει.

2. Αφού τοποθετήσεις μια λεπτή στρώση ενός καλυπτικού concealer (όχι πολύ λιπαρής υφής) ταμποναριστά με τα δάχτυλα σου, εφάρμοσε μια ποσότητα διάφανης πούδρας σε μορφή σκόνης, απλώνοντας τη σωστά ώστε να σταθεροποιήσει το concealer και να δώσει μια ματ όψη στο βλέμμα σου.

3. Επίσης εάν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις από πάνω και ένα eye primer που θα βοηθήσει το μολύβι και τις σκιές σου να παραμένουν σταθερά.

4. Θα πρέπει να επιλέξεις ένα μολύβι ματιών καλής ποιότητος και μέτριας σκληρότητας για το περίγραμμα των ματιών σου, ενώ για το εσωτερικό των ματιών σου επέλεξε ένα μαλακό μολύβι. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, προτιμότερο είναι να επιλέξεις ένα αδιάβροχο (waterproof) μολύβι ματιών.

5. Αφού σχεδιάσεις το περίγραμμα των ματιών σου με το μολύβι μπορείς να “μαλακώσεις” το σκληρό αυτό περίγραμμα με το Πινέλο μίξης με σφουγγάρι (Smudge Eye Sponge).

6. Για να σταθεροποιήσεις τώρα το μολύβι σου:
α) Μπορείς να περάσεις από πάνω από το περίγραμμα του μολυβιού ένα υγρό eye-liner ίδιου χρώματος ή
β) Μπορείς να περάσεις από πάνω από το περίγραμμα του μολυβιού μια ματ σκιά ίδιου χρώματος με το μολύβι σου, με τη βοήθεια του Λοξού πινέλου (Angled brush).
Αν θέλεις ένα πιο smoky περίγραμμα χρησιμοποίησε το Smudge brush για να το πετύχεις!


TIPS
– Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να διατηρείς τα μολύβια σου στο ψυγείο.
– Δοκίμασε μολύβια από διάφορες αξιόπιστες εταιρείες μέχρι να βρεις το κατάλληλο για εσένα.

Θέλεις να μάθεις και άλλα μυστικά για θέματα που σε ενδιαφέρουν??… ή χρειάζεσαι και προσωπικές συμβουλές γιατί η κάθε μια από μας είναι ξεχωριστή!
Επικοινώνησε μαζί μου μέσω facebook ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: makeupartistfotini[at]gmail.com. Θα χαρώ επίσης ιδιαίτερα να ακούσω τις δικές σου ιδέες ή προτάσεις για θέματα που σε ενδιαφέρει να δημοσιευτούν!

Written by: Make-up artist Fotini

Αφήστε το σχόλιό σας