Άγνωστη παραμένει η τύχη των δύο ταινιών για την Aretha Franklin που δεν έχουν προβληθεί ακόμη.

Η Aretha Franklin έφυγε από τη ζωή, όμως εκκρεμούν δύο κινηματογραφικά εγχειρήματα για εκείνη: Η ταινία «Amazing Grace» του 1972 που δεν έχει προβληθεί ποτέ και η υπό παραγωγή βιογραφία της, στην οποία πρωταγωνιστεί η Jennifer Hudson.

Ο παραγωγός της κινηματογραφικής βιογραφίας, ο Harvey Mason Jr. είπε στο «Variety» ότι η ταινία ήταν «πρωταρχικό δημιουργικό ενδιαφέρον» για την Aretha Franklin τις τελευταίες εβδομάδες της πριν πεθάνει.

«Στη τελευταία συζήτηση που είχα μαζί της την τελευταία εβδομάδα της, ήταν πραγματικά αισιόδοξη και μιλούσε πολύ για την ταινία – και μιλούσε πολύ για τον ενθουσιασμό που είχε να επιστρέψει στο μικρόφωνο. “Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο μικρόφωνο”, το έλεγε συνεχώς αυτό», αφηγήθηκε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στο γκαλά του Clive Davis πριν τα Βραβεία Grammy, ο παραγωγός είχε ανακοινώσει ότι η ίδια η Aretha Franklin είχε επιλέξει την Jennifer Hudson για να την υποδυθεί στην ταινία.

Αν και η ταινία είναι προτεραιότητα για τους παραγωγούς, εξακολουθεί να περιμένει σενάριο και σκηνοθέτη, καθώς και τη διευθέτηση ορισμένων θεμάτων που αφορούν τα δικαιώματα.

Ο Harvey Mason Jr. διευκρίνισε ότι η κινηματογραφική βιογραφία «θα βασίζεται στις άπειρες ώρες συζητήσεων που είχα με την Aretha και τις σημειώσεις που κρατούσα και όλα εκείνα τα οποία κάναμε» και όχι στην βιογραφία της τραγουδίστριας που κυκλοφορεί ως βιβλίο.

Σε εκκρεμότητα είναι καi η προβολή μίας άλλης ταινίας για τη «βασίλισσα της soul», σε σκηνοθεσία του εκλιπόντα Sydney Pollack.

Το φιλμ έχει ως θέμα τη συναυλία «Amazing Grace» για την ηχογράφηση του ομότιτλου άλμπουμ του 1972 και έχει ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίας. Το «Amazing Grace» επρόκειτο να προβληθεί στο φεστιβάλ «Telluride» του 2015, αλλά η προβολή ματαιώθηκε έπειτα από παρέμβαση της Aretha Franklin.

Αυτή τη φορά όμως, ο παραγωγός του φιλμ, Alan Elliott, δήλωσε αισιόδοξος: «Η κυρία Franklin έλεγε: “Αγαπώ την ταινία”.»

«Το “Amazing Grace” είναι μαρτυρία της διαχρονικής αφοσίωσής της στη μουσική και στο Θεό. Η δεξιοτεχνία της, η ευφυΐα της και το πνεύμα της είναι παρόντα σε κάθε νότα και κάθε καρέ αυτής της ταινίας. Προσδοκούμε να μοιραστούμε σύντομα αυτήν την ταινία με το κοινό», ανέφερε ο Elliott.

Οι διαχειριστές της περιουσίας της Aretha Franklin θα αποφασίσουν αν και πότε το φιλμ θα προβληθεί στους κινηματογράφους.

 

Αφήστε το σχόλιό σας