Θα υπάρξει τελικά ελληνική εκπροσώπηση στην επόμενη Eurovision; Ποια είναι η επίσημη απάντηση της ΝΕΡΙΤ στα δημοσιεύματα που την θέλουν εκτός του διαγωνισμού;

Έντονος επικοινωνιακός θόρυβος προκλήθηκε από τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν με γεωμετρική πρόοδο στον τύπο και στο διαδίκτυο, τα οποία ήθελαν τη ΝΕΡΙΤ να αποκλείεται από τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision λόγω της μη, μέχρι στιγμής, ένταξής της ως πλήρες μέλος της EBU.

Θα υπάρξει τελικά ελληνική εκπροσώπηση το Μάιο του 2015 στον 60ο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού μουσικού θεσμού που θα λάβει χώρα στη Βιέννη;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη… μέση και η ΝΕΡΙΤ με επίσημο δελτίο τύπου «ξεκαθαρίζει»(;) το θολό τοπίο:

«Απάντηση σε δημοσιεύματα για τη συμμετοχή της ΝΕΡΙΤ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2015

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:

  1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.

  2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

  3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση.»

Αφήστε το σχόλιό σας