Ένα ατμοσφαιρικό και ευαίσθητο τραγούδι για «Τη Μέρα Που Σε Γνώρισα» συστήνει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης κάνει ντεμπούτο στη δισκογραφία ως σόλο καλλιτέχνης με εφόδιο δύο ιδιαίτερα σημαντικές υπογραφές.

Αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα πολυσύνθετης προσωπικότητας, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις τόσο στο πλευρό της Νατάσσας Μποφίλιου στη μαγική παράσταση – όνειρο του «Μπελ Ρεβ» όσο και μαζί με τους Wedding Singers, που σε κάθε ατελείωτο πάρτι γεμίζουν με ’90s χρυσόσκονη τα dancefloors.

Με τη σταθερότητα να δουλεύει πλάι σε καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση ως ένας ταλαντούχος ερμηνευτής με καλλιτεχνική και σκηνική υπόσταση.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης συναντήθηκε στο στούντιο με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο προκειμένου να ηχογραφήσουν μαζί ένα νέο τραγούδι που αξίζει την προσοχή μας.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνθέτουν την πιο δημιουργική – δυναμική γενιά του ελληνικού τραγουδιού και έχουν συνυφάνει την πορεία τους με τη Νατάσσα Μποφίλιου, με την οποία μοιράζονται μία συνεργασία που εκτείνεται σε βάθος μεγαλύτερο της δεκαετίας.

Βαθιά φωνή και με ιδιαίτερη ευχέρεια να ελίσσεται ανάμεσα στα μουσικά είδη, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης ξεδιπλώνει τη δυναμική της αισθαντικής ερμηνείας του με τον τρόπο που προσεγγίζει το τραγούδι «Τη Μέρα Που Σε Γνώρισα». Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, πρόκειται για ένα τραγούδι με αναφορές στη δεκαετία του 1970 και μία διαφορετική αντίληψη στη διαχείριση της παραγωγής, των οργάνων και της φωνής.

Την ίδια του video clip εμπνεύστηκε ο Χρήστος Παπαμιχάλης και μεταξύ άλλων εμφανίζονται με προσωπικά πλάνα που τράβηξαν οι ίδιοι, φίλοι και συνεργάτες του Θοδωρή Μαυρογιώργη όπως οι Θέμης Καραμουρατίδης, Θανάσης Αλευράς, Πάνος Σουρούνης, Μυρτώ Κοντοβά, Σπύρος Γραμμένος και Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης γράφει για «Τη Μέρα Που Σε Γνώρισα»:

«Με το Θέμη Καραμουρατίδη, τη Νατάσσα Μποφίλιου και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο γνωριστήκαμε στο club του “Σταυρού του Νότου” το 2012. Εγώ ήμουν onstage και τραγουδούσα με περίσσιο θράσος το “Σ’ έχω βρει και σε χάνω”, μην ξέροντας φυσικά πως ήταν εκεί.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η παρέα και οι κουβέντες μεταξύ μας, με τη Νατάσα να με υπερασπίζεται και να με ενθαρρύνει πολύ.

Στη συνέχεια βρισκόμαστε και χανόμαστε, σχεδιάζαμε και αναβάλλαμε μέχρι τον Μάιο του 2017 που μου έστειλε ο Θέμης το κομμάτι που είχε γράψει με τους στίχους του Γεράσιμου.

Είχα να νιώσω τόση χαρά, από το 1986 που μου είχε πάρει ο πατέρας μου τον πρώτο μου υπολογιστή, έναν Amstrad 6128, με την πράσινη οθόνη.

Η Νατάσσα μου είχε πει ήδη πως “το χειμώνα σε θέλουμε μαζί μας”, αλλά ξέρετε πως πάνε αυτά. Δεν το είπα σε κανένα. Τόσο ωραία πράγματα μέχρι να “πατήσεις σανίδι” ή μέχρι να βρεθείς στην πρώτη πρόβα, πάντα έχεις το άγχος μην πάει κάτι στραβά.

Έτσι βρεθήκαμε στις πρόβες για το υπέρλαμπρο “ΜΠΕΛ ΡΕΒ”.

Περιμένοντας φυσικά, να παίξω με την μπάντα το κομμάτι που μου είχαν γράψει ο Θέμης με τον Γεράσιμο. Ομολογώ, πως η πρόβα ήταν λυτρωτική. Οι στίχοι του Γεράσιμου είναι ακριβώς ότι θα ήθελα να είχα σκεφτεί για “τη μέρα που σε γνώρισα”, χωρίς όμως να έχω καταφέρει να τα βάλω με τόση μαεστρία και τόσο σωστά σε σειρά.

Η μουσική του Θέμη έχει αυτή τη γλύκα που αποπνέει κάτι από τα ‘70s μαζί με κάτι πολύ καινούριο στην παραγωγή και στον τρόπο διαχείρισης των οργάνων και της φωνής.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας