Λιγότερα live shows και μεγαλύτερο βάρος στη φάση των οντισιόν και των Bootcamp φέρνει η καινούρια σεζόν του «The X Factor».

Σειρά δραστικών αλλαγών φέρνει ο νέος κύκλος του «The X Factor» στη Μεγάλη Βρετανία, που πιθανότατα θα επηρεάσουν το talent show σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Simon Cowell, ιδιοκτήτης της «Syco Enterntainmet» και εμπνευστής του «The X Factor» και άλλων reality όπως το «Έχεις Ταλέντο» και το «Pop Idol», προχωρά σε τεράστιες αλλαγές αυτό το έτος, ύστερα από τη μάχη του μουσικού show στους πίνακες των τηλεθεάσεων την προηγούμενη σεζόν.

Όπως αναφέρει η βρετανική «The Sun», δε θα υπάρχουν πλέον ζωντανές εκπομπές όπου οι διαγωνιζόμενοι μόνο θα τραγουδούν και ο αριθμός των live shows πρόκειται να μειωθεί από τα δέκα στα έξι.

Υπάρχουν επίσης κάποιες αλλαγές στο στάδιο των οντισιόν, καθώς το «The X Factor» του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιεί ακροάσεις στο Thorpe Park, ενώ κάποια τμήματα του Bootcamp θα γυριστούν για πρώτη φορά σε στούντιο μπροστά στο ακροατήριο.

Την κριτική επιτροπή στην 14η σεζόν, που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο «iTV», συγκροτούν ο Simon Cowell, η Nicole Scherzinger, η Sharon Osborne και ο Louis Walsh. Ο τελικός της προηγούμενης χρονιάς προσέλκυσε επτά εκατομμύρια τηλεθεατές, τους μισούς από το μέσο όρο των 14,13 εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά επεισόδιο το 2010.

Simon Cowell - Hit Channel
Simon Cowell

«Θα ήθελα να κάνω κάποιες αλλαγές στα live shows, όπου σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να πείσω πολλούς ανθρώπους. Μου αρέσει να κάνω αλλαγές… Είτε με τον τρόπο μου ή όχι, θα το μάθουμε όταν θα βγούμε ζωντανά», είχε δηλώσει ο Simon Cowell στο «Digital Spy».

Το «The X Factor» αναδιαμορφώνεται, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις φάσεις των οντισιόν και του Bootcamp, ως μία προσπάθεια αναζωογόνησης.

Η απόφαση, λέει ο Βρετανός παραγωγός, είναι μέρος της συνεχόμενης στρατηγικής του να κρατήσει το talent show συναρπαστικό για το κοινό, όσο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό: «Όταν το κάνεις για 14 χρόνια, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο show κάθε χρόνο {…} Νομίζω ότι αν κάνεις την ίδια εκπομπή κάθε χρόνο γίνεται βαρετό και προβλέψιμο, οπότε προσπαθείς να κάνεις αλλαγές προς το καλύτερο», υποστήριξε.

Επιπλέον, ο Simon Cowell πρόκειται να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ερμηνεύουν συχνότερα τις δικές τους δημιουργίες καθ’ όλο το μήκος των live shows: «Όταν είναι καλοί τραγουδοποιοί, πρέπει να το ενθαρρύνεις αυτό, 100%, διαφορετικά είναι μόνο καραόκε».

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο επόμενος κύκλος του «The X Factor» δεν αναμένεται να επιστρέψει στις οθόνες πριν την άνοιξη του 2018, αφού το φθινόπωρο θα προβληθεί το «The Voice».

Θυμηθείτε:
Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του ελληνικού «The X Factor 2»

The X Factor 2 (Live 8) - Μπάμπης Στόκας - Γιώργος Παπαδόπουλος - Τάμτα - Γιώργος Μαζωνάκης - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας