Σπάνιες φωτογραφίες, βίντεο και πολλές εκδηλώσεις περιλαμβάνει η έκθεση «The Velvet Underground Experience», αφιερωμένη στο γνωστό συγκρότημα.

H έκθεση «The Velvet Underground Experience» μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, έχοντας παρουσιαστεί στο Παρίσι πριν δύο χρόνια, με σπάνιες φωτογραφίες, πορτραίτα, βίντεο, ζωντανές συναυλίες και μουσικά εργαστήρια.

Η συλλογή θα φιλοξενηθεί σε ένα χώρο στον αριθμό 718 της Λεωφόρου Broadway στο Μανχάταν και θα διαρκέσει από 10 Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση αποτελείται από έξι θεματικούς τομείς.

Το show θα εξετάσει τη μεταπολεμική Αμερική και την άνοδο της γενιάς Beat, την ευτυχή συνάντηση του Lou Reed με τον John Cale, την καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1960, τα χρόνια των Velvet στο στούντιο «Factory» του Andy Warhol και, τέλος, τη συνεχή εξέλιξη του συγκροτήματος μετά το ντεμπούτο του με το άλμπουμ «The Velvet Underground and Nico».

Επιπλέον, το ανέβασμα της έκθεσης στη Νέα Υόρκη θα περιλαμβάνει και έναν καινούργιο θεματικό τομέα, στον οποίο θα αναζητηθούν τα ίχνη της τεράστιας επιρροής των Velvet Underground στη μοντέρνα αμερικανική τέχνη και μουσική.

«Είμαι πολύ περήφανος που έχω τη δυνατότητα να δείξω στους Νεοϋορκέζους ότι το συγκρότημα είχε τέτοια μεγάλη επίδραση, παντού: Όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, και στην Ιαπωνία, και στη Νότια Αμερική», δηλώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Christian Fevret.

«Είναι σαν να δίνεις πίσω στη Νέα Υόρκη αυτό που μας έδωσε η Νέα Υόρκη».

 

Αφήστε το σχόλιό σας