The Rolling Stones: Τα άλμπουμ του 1971-2016 σε ένα συλλεκτικό box set βινυλίων

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,988ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Ένα καταπληκτικό box set από τους The Rolling Stones που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε ροκ συλλογή.

Όταν οι The Rolling Stones κάνουν κάτι, το κάνουν με ποιότητα και σοβαρότητα.

Αφού όρισαν το rock’n’roll στη δεκαετία του ‘60, οι The Rolling Stones εισήλθαν στην αυτοκρατορική τους φάση το 1971 με το άλμπουμ τους, «Sticky Fingers». Αυτό που ακολούθησε είναι μια σειρά από δίσκους που δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, από οποιαδήποτε άλλη μπάντα: Τα ηδονιστικά θέματα του «Exile On Main St», το εξ ημισείας ηχογραφημένο στην Τζαμάικα «Goats Head Soup» και το ντίσκο με punk επιρροές «Some Girls».

Σε κάθε νέα δεκαετία, οι The Rolling Stones εξελίχθηκαν, ενώ παρέμεναν πιστοί στις ρίζες τους, με τον κύκλο να καταλήγει στο 2016 και στο «Blue & Lonesome», ένα άλμπουμ – ερωτική επιστολή στην πρώτη τους έμπνευση: Τα μπλουζ.

Σήμερα, οι The Rolling Stones ανακοινώνουν τη συλλογή «The Studio Albums Vinyl Collection 1971 – 2016», ένα ολοκαίνουριο box set βινυλίων σε περιορισμένη έκδοση, που θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου από τη Universal Music.

Η συλλογή διαθέτει 15 άλμπουμ σε 20 LPs και είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία.

The Rolling Stones - The Studio Albums Vinyl Collection 1971-2016 - Hit Channel

Το «The Studio Albums Vinyl Collection 1971 – 2016» παρουσιάζει αυτή τη μνημειώδη εποχή στην ιστορία του rock’n’roll σε ένα εξαιρετικά προσαρμοσμένο box-set περιορισμένης έκδοσης που φιλοξενεί τα 15 άλμπουμ, από το «Sticky Fingers» μέχρι το «Blue & Lonesome», σε πιστές και λεπτομερείς ανατυπώσεις των πρωτότυπων συσκευασιών.

Κάθε άλμπουμ έχει περάσει από remaster με αγάπη και έχει κοπεί στην αποκαλυπτική μισή ταχύτητα στα Abbey Road Studios, από master που έχουν σχεδιαστεί για να πάρουν τον καλύτερο δυνατό ήχο από τους αρχικά tapes.

Διαθέσιμα σε μαύρο βινύλιο 180gr, τα άλμπουμ περιλαμβάνουν επίσης μία κάρτα λήψης για ψηφιακό download όλου του καταλόγου αλλά και ένα αριθμημένο πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Στην συγκεκριμένη συλλογή θα βρείτε μία από τις τυπώσεις βινυλίου με την υψηλότερη ποιότητα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα κλασικά άλμπουμ των The Rolling Stones. Το mastering στη μισή ταχύτητα και το πρεσάρισμα σε πολύ υψηλό επίπεδο εξασφαλίζουν την κορυφαία ποιότητα ήχου για τον ακροατή.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη δημιουργία των συσκευασιών με τα ίδια υψηλά πρότυπα, με λεπτομερή αναπαραγωγή των εικαστικών από κάθε άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του «Some Girls» σε ένα replica σχεδιασμό με 20 cut-outs στο εξώφυλλο, ενώ η θήκη του «Sticky Fingers» παρουσιάζεται στον πρωτότυπο σχεδιασμό του Andy Warhol, με κανονικό φερμουάρ και μία κρυμμένη εικόνα από κάτω, ενώ το «Exile On Main Street» έρχεται με ένα σύνολο από 12 αυθεντικά καρτ ποστάλ ένθετα.

Οι μηχανικοί των Abbey Road Studios κόβουν τις αυλακώσεις σε δίσκους από τότε που τα στούντιο άνοιξαν για πρώτη φορά, το 1931. Το 2013, ο βραβευμένος μηχανικός Miles Showell εντάχθηκε στην υπάρχουσα ομάδα mastering, φέρνοντας μαζί του μία πλούσια εμπειρία.

Μία από τις τεχνικές που προσφέρονται από τα Abbey Road Studios και έχει ως αποτέλεσμα την αναπαραγωγή ήχου με την υψηλότερη ποιότητα, είναι το «Half Speed Cutting». Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την πηγή του master που αναπαράγεται ακριβώς στη μισή ταχύτητα από αυτή που έχει ηχογραφηθεί, ενώ ο τόρνος κοπής μετακινείται παρομοίως σύμφωνα με μισό της επιθυμητής ταχύτητας αναπαραγωγής.

Αυτό παρέχει στην κεφαλή κοπής διπλάσιο χρόνο για να σχεδιάσει ην αυλάκωση, επιτρέποντας σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια με σημαντικά επιτεύγματα, όπως ακραίες συχνότητες και μικροδυναμικές αντιθέσεις. Οι δίσκοι που προκύπτουν έχουν εξαιρετική απόκριση υψηλών συχνοτήτων (πρίμα) και πολύ σταθερή αποτύπωση της πηγής ήχου.

Δεν είναι τόσο απλό όσο να τρέχουν τα πάντα στο μισό ρυθμό. Υπάρχει μια καμπύλη ισοστάθμισης (EQ) που εφαρμόζεται σε όλους τους δίσκους βινυλίου και τρέχοντας τον τόρνο με μισή ταχύτητα, όλες οι συχνότητες είναι λάθος. Ωστόσο, το τεχνικό προσωπικό του Abbey Road Studios έχει εγκαταστήσει νέα και ειδικά προσαρμοσμένα φίλτρα που επιτρέπουν στον Miles να δοκιμάσει την κοπή σε μισή ταχύτητα σε έναν τροποποιημένο τόνο Neumann VMS-80.

Τα LPs που περιέχονται στο «The Studio Albums Vinyl Collection 1971-2016»:

Sticky Fingers (1971)
Exile On Main St (1972) (2LP)
Goats Head Soup (1973)
It’s Only Rock’n’Roll (1974)
Black And Blue (1976)
Some Girls (1978)
Emotional Rescue (1980)
Tattoo You (1981)

Undercover (1983)
Dirty Work (1986)
Steel Wheels (1989)
Voodoo Lounge (1994) (2LP)
Bridges To Babylon (1997) (2LP)
A Bigger Bang (2005) (2LP)
Blue & Lonesome (2016) (2LP)

 

Αφήστε το σχόλιό σας