Μία νέα διασκευή για τους The Last Shadow Puppets, σε μία χρονιά πλήρους δραστηριοποίησης.

Οι The Last Shadow Puppets πλησιάζουν εγγύτερα στην άφιξη ενός νέου EP που θα συμπληρώσει το σκηνικό μετά την ανοιξιάτικη κυκλοφορία της δεύτερης δουλειάς τους.

Εφτά έτη έπειτα από την πρώτη εμφάνισή του στη δισκογραφία με το «The Age Of The Understatement», το Βρετανικό supergroup που δημιουργήθηκε χάρη στη σύμπραξη του Alex Turner των «Arctic Monkeys» και του Miles Kane των «The Rascals» επαναδραστηριοποιήθηκε με το άλμπουμ «Everything Youve Come to Expect».

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται επιπλέον από τους TLSP και ένα EP με τον τίτλο «The Dream Synopsis», το οποίο θα περιέχει δύο νέες ηχογραφήσεις από τα τραγούδια του «Everything You ‘ve Come to Expect» και τέσσερις διασκευές που έπαιξαν στην εφετινή περιοδεία τους.

Διασκευές εμποτισμένες με το χρώμα του παρελθόντος, αφού προέρχονται από μία περίοδο που εξαπλώνεται μεταξύ των τελών της δεκαετίας του 1960 έως τις απαρχές των 80’s.

Οι The Last Shadow Puppets θα ερμηνεύσουν το «Is This What You Wanted» του πολυσχιδούς Καναδού θρύλου Leonard Cohen – που «έφυγε» από τη ζωή τις προηγούμενες ημέρες, το «Totally Wired» των Βρετανών The Fall, το «This Is Your Life» των ορμώμενων από το Μπρίστολ Glaxo Babies και το «Les Cactus» του Γάλλου Jacques Dutronc.

«Ο κόσμος ολόκληρος είναι ένας ένας κάκτος»

Το «Les Cactus» συμπεριλαμβανόταν στο παρθενικό άλμπουμ του Jacques Dutronc που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1966, σημειώνοντας αξιοσημείωτη επιτυχία αφού αναρριχήθηκε τότε έως το No4 του γαλλικού singles chart.

Μισό αιώνα μετά, το δίδυμο των The Last Shadow Puppets κάνουν δικό τους το – γαλλόφωνο – «Les Cactus» και το μετουσιώνουν σε εικόνα μέσα από ένα studio session όπου αφέθηκαν παντελώς ελεύθεροι στη σκηνοθεσία του Ben Chappel.

Το EP του «The Dream Synopsis» θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου.

Τα τραγούδια του EP

  1. Aviation (EP Version)
  2. Les Cactus
  3. Totally Wired
  4. Is This What You Wanted
  5. The Dream Synopsis (EP Version)

Το εξώφυλλο του «The Dream Synopsis»:

The Last Shadow Puppets - The Dream Synopsis EP (official album cover artwork)

Αφήστε το σχόλιό σας