The Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls Online

Όλες οι νέες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο MMORPG.

Η σειρά The Elder Scrolls απαριθμεί εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο και είναι μια εκ των επιδραστικότερων στο χώρο των RPG. To 2011 κυκλοφόρησε το πέμπτο μέρος της, το ιδιαίτερα δημοφιλές Skyrim, που κατάφερε να κερδίσει αρκετά βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του Game of the Year 2011. Η εμπορική επιτυχία αυτής της δημιουργίας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού το Skyrim έχει πουλήσει περισσότερα από 13 εκατομμύρια αντίτυπα.

To νέο MMORPG της Bethesda αναπτύσσεται εδώ και μια πενταετία από την ZeniMax Online Studios, η οποία ιδρύθηκε από τον Matt Firor, έναν ιδιαίτερα έμπειρο developer με εντεκάχρονη θητεία στην Mythic Entertainment, που μας είχε προσφέρει στο παρελθόν το Dark Age of Camelot. H Zenimax Online προσπαθεί να κερδίσει εξ’ αρχής ένα φιλόδοξο στοίχημα, καθώς επιθυμεί να ικανοποιήσει τόσο τους οπαδούς της σειράς The Elder Scrolls, όσο και τους φίλους των MMORPG γενικότερα. Μέσα από το σημερινό μας άρθρο, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το μεγαλεπήβολο αυτό project.

the-elder-scroll-online-skyrim

Βασικά χαρακτηριστικά
Οι developers προσπαθούν να εισάγουν τις παραδοσιακές τοποθεσίες, το gameplay και το ιστορικό υπόβαθρο της σειράς The Elder Scrolls στα πλαίσια ενός MMORPG. Θα μπορείτε να αναλάβετε quests, να εξερευνήσετε έναν τεράστιο κόσμο, να μπείτε σε dungeons και να πολεμήσετε χιλιάδες εχθρούς, μόνος σας ή παρέα με τους φίλους σας. Σε σχέση με τα υπόλοιπα MMORPG, όπως το World of Warcraft, το The Elder Scrolls Online προσφέρει μια sandbox εμπειρία που θα ικανοποιήσει αναμφισβήτητα τους φίλους της σειράς The Elder Scrolls. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην εξερεύνηση του κόσμου, στις ομιλίες με τους NPC και στην εκπλήρωση των quests και όχι στο looting, όπως συμβαίνει σε ανάλογες δημιουργίες που κινούνται σε παρόμοια πλαίσια.

Το The Elder Scrolls Online χρησιμοποιεί Third-Person κάμερα και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που ίσως δυσαρεστήσει κάποιους από τους οπαδούς του Skyrim. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες των developers επικεντρώθηκαν στο να μεταφέρουν αναλλοίωτο το σύστημα μάχης του δημοφιλούς Action RPG της Bethesda. Όσον αφορά το PvE περιεχόμενο, θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε solo τους περισσότερους εχθρούς του παιχνιδιού. Εντούτοις, όσο περισσότεροι χαρακτήρες αποτελούν το party σας, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο βαθμός πρόκλησης, ενώ ανάλογες θα είναι οι ανταμοιβές σε experience points και loot.

Στον τομέα του Character Creation, θα πρέπει να διαλέξετε μια από τις τρεις διαθέσιμες Alliances. Η επιλογή αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της ιστορίας, καθώς όχι μόνο καθορίζει από ποιο σημείο του χάρτη θα ξεκινήσετε την περιπέτειά σας, αλλά και γενικότερα τις περιοχές που θα συναντήσετε στο παιχνίδι. Πρακτικά λοιπόν εάν θέλετε να δείτε όλες τις διαφορετικές τοποθεσίες θα χρειαστείτε τρία διαφορετικά playthtoughs, κάτι που απαιτεί να αφιερώσετε εκατοντάδες ώρες στο παιχνίδι.

the-elder-scrolls-online-argonian

H επαρχία Cyrodiil είναι το κύριο πεδίο της μάχης όσον αφορά το PvP. Οι τρεις Alliances μάχονται για την κυριαρχία της και σκοπός τους είναι να κατακτήσουν διάφορα φρούρια μέσα σε αυτήν ώστε ν’ αυξήσουν την επιρροή τους. Ο top player της εκάστοτε Alliance εκλέγεται αυτοκράτορας, αν και όπως είναι αναμενόμενο ο τίτλος αυτός δεν παραμένει για πολύ καιρό στην κατοχή του εν λόγω παίχτη, καθώς ανά πάσα στιγμή η επαρχία μπορεί να δεχθεί ξανά επίθεση από τις υπόλοιπες δύο Alliances.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αυτή την στιγμή το The Elder Scrolls Online βρίσκεται ακόμα στο pre-alpha στάδιο του development. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Για την ώρα πάμε να δούμε πιο αναλυτικά κάποιους από τους τομείς αυτής της δημιουργίας, όπως το Character Creation, το σενάριο, το σύστημα μάχης, και το PvP.

Περισσότερα

Αφήστε το σχόλιό σας