Ο Fantastic Negrito έρχεται με νέο single και ανακοινώνει άλμπουμ.

Μετά το εξαιρετικό και βραβευμένο με Grammy «Τhe Last Days Of Oakland» (2016), o Fantastic Negrito ξαναχτυπά, πάντα κοφτερός και πάντα πολιτικοποιημένος, με τον ολοκαίνουριο δίσκο «Please Don’t Be Dead» που κυκλοφορεί μέσω της Cooking Vinyl.

«Έγραψα αυτό το άλμπουμ γιατί φοβάμαι για τη ζωή του μαύρου γιου μου και για τις κόρες μου», δηλώνει σχετικά με την νέα κυκλοφορία ο Negrito και συνεχίζει: «Δεν είμαι σίγουρος για το τι μέλλον θα αντιμετωπίσουν».

«Θα πυροβολήσει κάποιος το σχολείο τους; Θα γίνουν εθισμένοι σε χάπια και ουσίες; Θα πεθάνουν στο δρόμο ή θα κοιμούνται κάτω από αυτοκινητόδρομους; Μήπως Θα σκοτώσει η αστυνομία τον γιο μου;», αναρωτιέται.

«Κατέληξα στον τίτλο: “Please Do Not Dead” γιατί ένιωσα ότι έχουμε χάσει το δρόμο μας ως κοινωνία – και ξέρω τι συμβαίνει όταν κυνηγάμε τα λάθος πράγματα. Αυτό το άλμπουμ είναι η ιστορία της ζωής μου.»

Ο Fantastic Negrito, γνωστός και ως Xavier Dphrepaulezz (προφέρεται Deh-frep-aw-lez), είναι ένας original καλλιτέχνης της εποχής μας, πολυτάλαντος, πρωτοποριακό πρωτότυπο, του οποίου η ζωή και το έργο ενσαρκώνουν τον αγώνα, την ενέργεια, την αλήθεια και τη δημιουργικότητα της μαύρης μουσικής.

Το single «The Duffler» είναι το δεύτερο από τον καινούριο του δίσκο και ξεχωρίζει για την εκρηκτική μελωδία της κιθάρας και φυσικά την εκπληκτική ερμηνεία του Negrito, που δίνει μαθήματα για το πώς παντρεύεται η rock με τα­­­η soul και τα blues.

 

Αφήστε το σχόλιό σας