Ο Θάνος Μικρούτσικος θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ Αθηνών με μία μεγάλη συναυλία στο «Ηρώδειο» και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά το ελληνικό τραγούδι και έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες, τον Θάνο Μικρούτσικο, με μία μεγάλη συναυλία που θα λάβει χώρα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Ο συνθέτης θα παρουσιάσει τραγούδια του που αγαπήθηκαν και πέρασαν από γενιά σε γενιά όπως: «Εμπάργκο», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Όλα από χέρι καμένα», «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», «Συγγνώμη για την άμυνα», «Volpe d’amore», «Στου αιώνα την παράγκα», «Θάλασσα στη σκάλα», «Άμλετ της Σελήνης» κ.ά.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε τη δημόσια παρουσία του στη μουσική και στο τραγούδι το 1967.

Με την έκδοση του πρώτου, μεγάλου του δίσκου, «Πολιτικά Τραγούδια» (1975), καθιερώνεται ως μεγάλη δύναμη στο ελληνικό τραγούδι και συνεχίζει για 50 χρόνια μέχρι το φετινό του δίσκο, την «Ομίχλη των Καιρών».

Αιχμή του δόρατος της τραγουδοποιίας του είναι ο «Σταυρός του Νότου», που κυκλοφόρησε το 1979 σπάζοντας το φράγμα των δύο εκατομμυρίων αντιτύπων, ρεκόρ για τη μελοποιημένη ποίηση σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Τραγουδούν μαζί του ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Συμμετέχουν σολίστ υπό τη διεύθυνση του Θύμιου Παπαδόπουλου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας