Με νέο δίσκο επιστρέφουν οι Death Cab for Cutie, τρία χρόνια μετά την τελευταία δουλειά τους.

Το «Thank You for Today» είναι ο ήχος ενός συγκροτήματος που εξελίσσεται αλλά παράλληλα τελειοποιεί τα στοιχεία για τα οποία αγαπήσαμε τους Death Cab for Cutie.

Το ένατο άλμπουμ της καριέρας τους ηχογραφήθηκε στο Λος Άντζελες με τον παραγωγό Rich Costey και ανήκει στην ίδια κατηγορία με το ντεμπούτο τους «Something About Airplanes» (1998) και το «κλασικό Transatlanticism» (2003).

Το «Thank You for Today» περιέχει δέκα τραγούδια που θα σας ταξιδέψουν με το γλυκό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό χαρακτήρα των Death Cab for Cutie και κυκλοφορεί από την Atlantic Records / Warner Music.

Δίπλα στους Ben Gibbard, Nick Harmer, και Jason McGerr προστέθηκαν οι Dave Depper (Menomena, Fruit Bats, Corin Tucker, Ray Lamontagne) και Zac Rae (My Brightest Diamond, Fiona Apple, Lana Del Rey, Gnarls Barkley) για να ολοκληρωθεί η νέα σύνθεση του συγκροτήματος, που μετράει φέτος 20 χρόνια στη δισκογραφία.

Ο Ben Gibbard λέει: «Ήθελα να γράψω ένα δίσκο που να αντικατοπτρίζει ποιοι πραγματικά είμαστε. Να κοιτάξω μέσα μου για να δημιουργήσω κάτι έντονα προσωπικό.»

Το αποτέλεσμα είναι μία ιστορία για το πώς η γεωγραφία συνδέεται με τη μνήμη και το πόσο δύσκολο είναι τελικά να κρατήσεις μέσα σου μέρη και πρόσωπα που αγάπησες.

Καλό ταξίδι στο μυαλό των Death Cab for Cutie, λοιπόν!

 

Αφήστε το σχόλιό σας