Τέλος εποχής για το Grooveshark
Grooveshark

Η πρωτοπόρα μουσική υπηρεσία Grooveshark λέει αντίο.

Η RIAA κέρδισε, το Grooveshark έκλεισε τηρώντας όλους τους όρους της συμφωνίας και αυτό είναι κακό για την μουσική. Η RIAA, η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας, κέρδισε το δικαστήριο έτσι το Grooveshark που αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να πληρώσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ως αποζημίωση, έκλεισε οριστικά τις πόρτες του στο κοινό μετά από εννέα χρόνια.

Σήμερα κλείνουμε το Grooveshark. Ξεκινήσαμε σχεδόν πριν από μια δεκαετία, με σκοπό να βοηθήσουμε τους οπαδούς να μοιραστούν και να ανακαλύψουν μουσική. Παρά τις καλύτερες προθέσεις, έχουμε κάνει σοβαρά λάθη. Δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άδεια από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων για τον τεράστιο όγκο μουσικής σε αυτή την υπηρεσία. Αυτό ήταν λάθος. Λυπούμαστε.

Έτσι τελειώνει η εμπειρία του Grooveshark, με περίπου 35 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού, όπως Spotify, Tidal. Επίσης η πιθανότητα η υπηρεσία να επιστρέψει πάλι δεν υπάρχει αφού η Grooveshark δεν έκλεισε μόνο τις πόρτες του, αλλά ως μέρος της συμφωνίας έπρεπε να διαγράψετε όλα τα αρχεία που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα και να παραδώσει το portal και η επίσημη εφαρμογή στην RIAA.

Με λίγα λόγια, ό, τι απομένει από Grooveshark ανήκει στην RIAA και σύντομα θα εξαφανιστεί οριστικά.

Το portal, πριν πει το οριστικό αντίο μετά από σχεδόν δέκα χρόνια αξιότιμων υπηρεσιών, ευχαρίστησε όλους τους χρήστες:

Ήταν ένα προνόμιο να γνωρίσουμε πολλούς από εσάς και να μοιραστείτε τη μουσική μαζί μας. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν τόσο παθιασμένοι οπαδοί. Οι φίλοι σας από το Grooveshark, 30 Απρίλη 2015.

Τώρα τίθεται το ερώτημα: πού θα πάνε αυτά τα 35 εκατομμύρια χρηστών;

Αφήστε το σχόλιό σας