Η γενναιότητα της Taylor Swift στο ευαίσθητο θέμα των σεξουαλικών επιθέσεων ήταν καθοριστική για να αναδειχθεί «Πρόσωπο της Χρονιάς».

Τη φετινή χρονιά το έγκριτο «TIME» δεν επιλέγει μόνο ένα άτομο ως το «Πρόσωπο της Χρονιάς», αλλά πολλά, όπου συγκαταλέγεται η Taylor Swift.

Το περιοδικό αφιερώνει το επόμενο τεύχος του στις γυναίκες που «έσπασαν» τη σιωπή τους σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και τις παρενοχλήσεις, οι οποίες καλύπτουν όλες τις φυλές, όλες τις κατηγορίες εισοδήματος, όλα τα επαγγέλματα και σχεδόν όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Ο συλλογικός θυμός τους είχε ως αποτέλεσμα άμεσα και συγκλονιστικά αποτελέσματα. Για την επιρροή τους στο 2017, κατονομάζονται από το «ΤΙΜΕ» ως το «Πρόσωπο της Χρονιάς», που είναι στην πράξη πολλά.

Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο του Harvey Weinstein και πριν κατακλύσει το διαδίκτυο το μήνυμα #MeToo, η Taylor Swift είχε καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, στις 10 Αυγούστου, ότι είχε δεχθεί επίθεση σε ένα δωμάτιο γεμάτο από κόσμο.

Το 2013, η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός τράβηξε μία φωτογραφία με έναν ραδιοφωνικό DJ από το Κολοράντο, στο περιθώριο μίας συναυλίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φωτογραφίας, λέει η Swift, ο DJ David Mueller έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα της και τη θώπευσε. Η Swift κατήγγειλε το περιστατικό στον σταθμό στον οποίο εργαζόταν ο Mueller προτού απολυθεί. Ο Mueller κατέθεσε αγωγή τότε στη Swift για δυσφήμιση.

Η αστέρας της pop αντέδρασε με νέα αγωγή, όπου ζητούσε αποζημίωσε με το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου, την οποία και κέρδισε.

Taylor Swift - TIME magazine - person of the year 2017 - Hit Channel

Η Taylor Swift δίνει στον «TIME» την πρώτη συνέντευξη μετά την πολύκροτη δίκη, απαντώντας γραπτώς στις ερωτήσεις που της τέθηκαν.

Γιατί ήταν σημαντικό να αποκαλύψει τι συνέβη;

«Σκέφτηκα ότι αν ήταν αρκετά αναιδής για να με παρενοχλήσει κάτω από αυτές τις ριψοκίνδυνες περιστάσεις, φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει σε έναν ευάλωτο, νεαρό καλλιτέχνη εάν του δινόταν η ευκαιρία. Ήταν σημαντικό να αναφέρω το συμβάν στο ραδιοφωνικό σταθμό του, επειδή ένιωθα ότι έπρεπε να το γνωρίζουν. Ο σταθμός διεξήγαγε τη δική του έρευνα και τον απέλυσε. Δύο χρόνια αργότερα, μου υπέβαλε μήνυση», απαντά η Taylor Swift.

Πώς ένιωσε όταν κατέθεσε στο δικαστήριο;

«Όταν κατέθεσα, ήμουν ήδη στο δικαστήριο όλη την εβδομάδα και έπρεπε να παρακολουθώ το δικηγόρο αυτού του άνδρα να εκφοβίζει, να ρωτά επανειλημμένα και να παρενοχλεί την ομάδα μου, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας μου, για τρελές λεπτομέρειες και γελοίες μικρολεπτομέρειες, κατηγορώντας τους, και εμένα, για ψέματα {…} Ήμουν θυμωμένη», αναφέρει.

Πώς αντέδρασε ο κόσμος;

«Ο κόσμος ήταν σε μεγάλο βαθμό υποστηρικτικός με την ιστορία μου από τότε που άρχισε η δίκη τον Αύγουστο, αλλά πριν από αυτό, πέρασα δύο χρόνια {…} με τα διαδικτυακά τρολ να αστειεύονται για το τι μου συνέβη. Οι λεπτομέρειες ήταν όλες παραμορφωμένες, όπως συμβαίνει συχνά. Οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι εγώ του έκανα αγωγή. {…} Όταν βγήκε στις ειδήσεις ότι ήμουν στο Ντένβερ να το αντιμετωπίσω, υπήρξε μία έκρηξη της υποστήριξης στα κοινωνικά δίκτυα και ποτέ δεν το έχω εκτιμήσει περισσότερο», τόνισε.

«Μίλησα με την Kesha στο τηλέφωνο και πραγματικά βοήθησε να μιλήσω σε κάποιον που είχε περάσει από την αποθαρρυντική δικαστική διαδικασία», πρόσθεσε η Taylor Swift.

Taylor Swift - Hit Channel

Μετά από αυτή την εμπειρία, τι συμβουλή θα έδινε στο κοινό της;

«Θα έλεγα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση ότι υπάρχει σοβαρό θέμα επίρριψης ευθύνης στα θύματα σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης. Θα μπορούσατε να κατηγορηθείτε για το γεγονός ότι συνέβη, για την αναφορά του και για το πώς αντιδράσετε. Ίσως να αισθανθείτε ότι αντιδράτε υπερβολικά, επειδή η κοινωνία έχει κάνει αυτά τα πράγματα να φαίνονται τόσο περιστασιακά», ξεκινά.

«Η συμβουλή μου είναι ότι να μην κατηγορείτε τον εαυτό σας και να μην δέχεστε την ευθύνη που άλλοι θα προσπαθήσουν να σας δώσουν. Δε θα έπρεπε να κατηγορηθείτε ότι περιμένατε 15 λεπτά ή 15 ημέρες ή 15 χρόνια για να αναφέρετε τη σεξουαλική επίθεση ή την παρενόχληση ή για το αποτέλεσμα του τι συμβαίνει σε ένα άτομο αφού κάνει την επιλογή να σας παρενοχλήσει ή να σας επιτεθεί σεξουαλικά», καταλήγει η Taylor Swift.

Διαβάστε ακόμα:
Η Taylor Swift είναι η Νο1 τραγουδίστρια
σε συνδρομητές στο YouTube

Taylor Swift - live - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας